7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Δορυφορικές εικόνες των πυρκαγιών σε Βόρεια Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία

Δορυφορικές εικόνες των πυρκαγιών σε Βόρεια Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία

Δορυφορικές εικόνες από τους δορυφόρους Suomi NPP και NOAA-20 της NASA πριν λίγη ώρα αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που εκτυλίσσεται σε δυο μεγάλες δασικές πυρκαγιές στη Λίμνη, Ευβοίας και την Αρχαία Ολυμπία, Ηλείας. Οι δορυφορικές λήψεις δείχνουν μεγάλες εκτάσεις όπου οι δορυφόροι εντόπισαν θερμικά στίγματα τις τελευταίες ώρες.

Εικόνα 1: Δορυφορική εικόνα των εκτιμώμενων θερμικών στιγμάτων (hot spots) από τους δορυφόρους Suomi NPP και NOAA-20 της πυρκαγιάς στην Λίμνη, Ευβοίας την Τετάρτη 04/08.

Εικόνα 2: Δορυφορική εικόνα των εκτιμώμενων θερμικών στιγμάτων (hot spots) από τους δορυφόρους Suomi NPP και NOAA-20 της πυρκαγιάς στην Αρχαία Ολυμπία, Ηλείας την Τετάρτη 04/08.

Επίσης από την ανάλυση δορυφορικών εικόνων από τον γεωστατικό δορυφόρο της EUMETSAT και επιβεβαιωμένες καταγραφές από φωτογραφίες αυτές οι δυο δασικές πυρκαγιές παρουσιάζουν χαρακτηριστικά ακραίας συμπεριφοράς καθώς έχουν σχηματιστεί πυροσωρείτες ως αποτέλεσμα του υψηλού θερμικού φορτίου και των πολύ ισχυρών ανοδικών κινήσεων στα πύρινα μέτωπα.

κόνα 3: Δορυφορική εικόνα των πυροσωρειτών στις πυρκαγιές στην Λίμνη, Ευβοίας και την Αρχαία Ολυμπία, Ηλείας την Τετάρτη 04/08.