ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2022η
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Δωρεάν εμβόλια στους οπαδούς της προσφέρει η Ζενίτ

Δωρεάν εμβόλια στους οπαδούς της προσφέρει η Ζενίτ
AP PHOTO

Η Ζενίτ προσφέρει δωρεάν εμβόλια κατά του κορονοϊού στους φιλάθλους της που είναι 18 ετών και πάνω και επισκέπτονται τα εντός έδρας παιχνίδια της στην «Gazprom Arena». Η προσφορά της ομάδας θα κρατήσει ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν του ρωσικού πρωταθλήματος. Θα παρέχει σε κάθε έναν που θέλει να εμβολιαστεί το εμβόλιο Sputnik V.

Το κινητό κέντρο εμβολιασμού που έχει δημιουργήσει ο σύλλογος λειτουργούσε δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα με την Αχμάτ Γκρόζνι το περασμένο Σάββατο. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι το τελευταίο εντός έδρας ματς της ομάδας εναντίον της Λοκομοτίβ Μόσχας στις 2 Μαΐου. Το κλαμπ είπε στους οπαδούς να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, όπως ταυτότητα και κάρτα υγείας, ενώ θα έπρεπε να έχουν εξεταστεί και από γιατρό πριν τους δοθεί η δόση του εμβολίου.

Το Sputnik V, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, έχει περίπου 91% αποτελεσματικότητα κατά του κορονοϊού όταν έχουν ληφθεί και οι δύο δόσεις του, ενώ πρόσφατες δοκιμές έδειξαν πως το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και κατά των μεταλλάξεων του Covid-19. Οι θάνατοι από τον ιό στη Ρωσία είναι σχεδόν 90.000.

Παρά την πανδημία, κατά μέσο όρο στα παιχνίδια της Ζενίτ υπάρχουν 17.094 θεατές στις εξέδρες της «Gazprom Arena» αφού οι οπαδοί επιτρέπονται στους αγώνες ποδοσφαίρου στη Ρωσία σε αντίθεση με την πλειονότητα των πρωταθλημάτων ανά τον κόσμο. Η Ζενίτ που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας οδεύει προς την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος με οχτώ αγωνιστικές να απομένουν στο καλεντάρι.