Δωρεά 200 εκατ. ευρώ για δομές Υγείας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δωρεά 200 εκατ. ευρώ για δομές Υγείας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μερα για όλους τους πολίτες της χώρας μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επ΄ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επένδυση διαφορετική από τις άλλες, καθώς ο σκοπός της είναι το κοινωνικό όφελος.

«Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ανδρέα Δρακόπουλο (σ.σ. είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος) για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως το ποσό από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «θα πιάσει τόπο. Διότι υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, το συντομότερο δυνατόν και με τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για τους πολίτες».

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε, «πλέον στην Ελλάδα, έχει πάψει να θεωρείται η στήριξη της Δημόσιας Υγείας, περιττό δημοσιονομικό βάρος. Έχει σταματήσει εδώ και τρία χρόνια, η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των δομών και υπηρεσιών υγείας. Και έχει ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία».

Ανδρέας Δρακόπουλος: Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε για πιο αποτελεσματική δημόσια υγεία 

Κομβικής σημασίας χαρακτήρισε τη δωρεά ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, και ευχαρίστησε τον ιδρυτή του Ιδρύματος και θείο του, Σταύρο Νιάρχο, που χωρίς αυτόν «δεν θα ήμασταν εδώ», όπως είπε.

«Για τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος πέρασαν 10 χρόνια από το 2007, όταν υπογράψαμε το τότε μνημόνιο συνεργασίας, μέχρι την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου στην ελληνική κοινωνία το 2017» είπε και αναφέρθηκε στην επιτυχία του Κέντρου, που το έχουν επισκεφθεί εκατομμύρια επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σημείωσε την άψογη συνεργασία «σε όλες τις φάσεις εκτέλεσης του έργου, μέσα σε ένα κλίμα διαφάνειας, πολιτισμού, κοινού οράματος μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για ένα κοινωφελή σκοπό» και τόνισε ότι είναι «αυτό το πνεύμα της συνεργασίας που προσβλέπουμε με τις νέες δωρεές στο χώρο της υγείας».

Το έργο είναι πολύπλοκο, είπε, καθώς περιλαμβάνει την κατασκευή δύο νέων νοσοκομείων, στην Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη, ένα καινούργιο κτίριο που θα φιλοξενήσει τη νοσηλευτική έδρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», την παροχή ιατρικού εξοπλισμού για την ενίσχυση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα ανταπεξέλθουμε με επιτυχία και σε αυτό το εγχείρημα».

Ο κ. Δρακόπουλος τόνισε ακόμα, ότι η υγεία είναι βασικό και αναγκαίο αγαθό για κάθε πολίτη. «Είμαστε τυχεροί και πολύ περήφανοι να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε για πιο αποτελεσματική δημόσια υγεία, για πιο ανθρώπινη κοινωνία» είπε και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες στο Ίδρυμα, που με σκληρή δουλειά συνεχίζουν να συνεισφέρουν για ένα καλύτερο αύριο.

 

Αντίστροφη πορεία «αυτής της ουσιαστικής ενίσχυσης και εν τέλει της επαναθεμελίωσης της καθολικότητας της υγειονομικής περίθαλψης για όσους και όσες ζουν σε αυτή τη χώρα. Ανεξαρτήτως εισοδήματος, κοινωνικής θέσης, καταγωγής ή οποιουδήποτε άλλου προσδιορισμού».

«Με τη χώρα να βαδίζει πλέον σε μια νέα εποχή, απαλλαγμένη από τους ασφυκτικούς περιορισμούς των μνημονίων, που άφησαν πληγές στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες intime news

Διαβάστε ακόμα:

- Πρ. Παυλόπουλος: Εθνικών διαστάσεων η προσφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

- Κυρ. Μητσοτάκης: Tο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει την παράδοση μεγάλων Ελλήνων ευεργετών