Δολοφονία Αλ. Γρηγορόπουλου; Αλλαγή κατηγορητηρίου για Επ. Κορκονέα ζήτησε ο εισαγγελέας

Δολοφονία Αλ. Γρηγορόπουλου; Αλλαγή κατηγορητηρίου για Επ. Κορκονέα ζήτησε ο εισαγγελέας

Τη μετατροπή της κατηγορίας για τον ισοβίτη Επαμεινώνδα Κορκονέα και την απαλλαγή του Βασίλη Σαραλιώτη, για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, ζήτησε ο εισαγγελέας στη δίκη που συνεχίστηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, ο εισαγγελέας ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ για τον κατηγορούμενο Βασίλη Σαραλιώτη ζήτησε την απαλλαγή του, θεωρώντας ότι δεν έχει συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Απέχει ο ψυχικός κόσμος του πρώτου και του δευτέρου κατηγορούμενου. Ο πυροβολισμός προέκυψε εντελώς ξαφνικά από τον Επ. Κορκονέα και ο δεύτερος κατηγορούμενος δε θα μπορούσε να τον αποτρέψει. Το συμβάν είναι εντελώς συγκυριακό, συμπτωματικό, συμβάν ανοησίας θα το χαρακτήριζα… Δεν υπάρχει συνέργεια», ανέφερε ο εισαγγελέας.

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η απολογία του Βασίλη Σαραλιώτη που επέμεινε ότι λυπάται και ότι δεν έχει καμία ευθύνη ή συμμετοχή. Νωρίτερα, κατά την απολογία του ο Επαμεινώνδας Κορκονέας ανέφερε ότι νιώθει λύπη και συντριβή για ό,τι συνέβη, το ίδιο και ο Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν έχει ευθύνη ή συμμετοχή στο περιστατικό.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.