8ος χρόνος, ημέρα 2388η
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

Δολοφονία 19χρονου: Στοχευμένα τα χτυπήματα, λέει η Ιατροδικαστής

Δολοφονία 19χρονου: Στοχευμένα τα χτυπήματα, λέει η Ιατροδικαστής
Eurokinissi

Ο συνδυασμός των κακώσεων στα κάτω άκρα μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη, επέφεραν το θάνατο στον 19χρονο την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η ειδική Ιατροδικαστής, Λήδα Κοβάτση, επισήμανε ότι ο 19χρονος «κατέληξε πολύ σύντομα», καθώς «ο συνδυασμός των κακώσεων δεν άφηνε περιθώρια για τη διάσωση του».

«Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα», είπε, προσθέτοντας ότι εναντίον του υπήρξαν πολλά χτυπήματα, ωστόσο δεν γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρεις, καθώς -όπως είπε- «δεν πρέπει να δώσουμε κρίσιμες πληροφορίες που ενδεχομένως να επηρεάσουν τις καταθέσεις».

Ερωτηθείσα, αν ήταν στοχευμένα, είπε: «Δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πού να χτυπήσουν για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και το πέτυχαν».

Η ίδια υπογράμμισε ότι «τα αμυντικά τραύματα ήταν εμφανή, το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί αλλά δεν τα κατάφερε – είναι αρκετά τα αμυντικά τραύματα που προκλήθηκαν ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως είναι η κεφαλή για παράδειγμα».

Δεύτερο συμβάν

«Δυστυχώς η Θεσσαλονίκη αλλάζει, έχουμε έξαρση της εγκληματικότητας, είχαμε και άλλο συμβάν εξίσου προβληματικό, όπου τραυματίστηκε 14χρονο αγόρι. Το κυνήγησε ομάδα ατόμων για περισσότερα από 500 μέτρα, το έσωσε το προσωπικό φύλαξης ξενοδοχείου, ενώ τον χτυπούσαν. Ήταν υπόθεση χουλιγκανισμού», αποκάλυψε η Λ. Κοβάτση. «Πιστεύω ότι πρόκειται για καθαρή τύχη, αφορούσε σε τι ομάδα ήταν», πρόσθεσε.

Εντωμεταξύ, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 23χρονος ο οποίος συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονία του 19χρονου. Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή κ.α. αρνείται τις κατηγορίες.