Δολοφονία 17χρονης: Παραιτήθηκε ο συνήγορος του 21χρονου κατηγορούμενου - Καθυστερεί η απολογία

Δολοφονία 17χρονης: Παραιτήθηκε ο συνήγορος του 21χρονου κατηγορούμενου - Καθυστερεί η απολογία

Σε νέα αναβολή φαίνεται να οδηγείται η απολογία του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, παραιτήθηκε των καθηκόντων του ο συνήγορος που διορίστηκε από συγγενικά πρόσωπα του φερόμενου ως δράστη για την υπεράσπιση του 21χρονου αλλοδαπού.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της ανήλικης, οδηγήθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στο ανακριτικό γραφείο για να δώσει εξηγήσεις σε όσα του καταλογίζονται στη δικογραφία για την ανθρωποκτονία, αλλά και για την προσπάθειά του να διαφύγει από τη χώρα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορός του φέρεται να παραιτήθηκε της υπεράσπισης του νεαρού αλλοδαπού και έτσι η δικαστική λειτουργός φαίνεται να αναζητά δικηγόρο από τον κατάλογο του ΔΣΑ ώστε να του αναθέσει την υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

Με βάση την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του φερόμενου ως δράστη, η οποία υπογράφηκε από τον εισαγγελέα το Σάββατο το μεσημέρι, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να έχει απολογηθεί έως και αύριο για την ανθρωποκτονία, καθώς λήγει το πενθήμερο που ορίζει ο νόμος για την απολογία του. Έτσι παραμένει άγνωστο αν η δικαστική λειτουργός, αφού ορίσει αυτεπάγγελτα συνήγορο, θα ορίσει την απολογία για αύριο ή αν θα προτιμήσει η όλη διαδικασία να ξεκινήσει αργότερα σήμερα, αφού ενημερωθεί ο νέος συνήγορος για τη δικογραφία.