Δώδεκα ώρες χωρίς ρεύμα για δεκάδες περιοχές της Αττικής

Δώδεκα ώρες χωρίς ρεύμα για δεκάδες περιοχές της Αττικής

Δέκα, και σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και δώδεκα ώρες χωρίς ρεύμα συμπληρώνουν νοικοκυριά και ευάλωτες ομάδες σε πληθώρα περιοχών, κάτω από το βάρος της κακοκαιρίας, βιώνοντας συνθήκες εκτάκτου ανάγκης.

Από τη Ραφήνα και τη Νέα Μάκρη, έως την Κηφισιά, το Ν.Ηράκλειο και το Χαλάνδρι, μεγάλα τμήματα περιοχών πέρασαν μια δύσκολη νύχτα και παραμένουν χωρίς ρεύμα, με άγνωστο πότε αυτό θα επιστρέψει καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να προσεγγίσουν τις βλάβες.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, καθώς οι δρόμοι είναι κλειστοί ακόμη και εντός του αστικού ιστού, και αν δεν ανοίξουν εγκαίρως, οι περιοχές αυτές κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο. Το στοίχημα των συνεργείων είναι να επαναφέρουν το ρεύμα ως σήμερα το βράδυ στην πλειοψηφία των περιοχών αυτών, διαφορετικά νοικοκυριά και ευάλωτες ομάδες, θα βρεθούν αντιμέτωπα με πολύ σοβαρά προβλήματα.

Η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι, εύλογη, και σε πολλούς ξυπνούν μνήμες Φεβρουαρίου 2021 όταν η κακοκαιρία «Μήδεια» άφησε για 5 μέρες χωρίς ρεύμα, εκατοντάδες νοικοκυριά και ευάλωτα άτομα στο Λεκανοπέδιο. Αν και δεν είμαστε ακόμη εκεί, εντούτοις αν δεν ανοίξουν σήμερα το πρωί οι δρόμοι και τα συνεργεία δεν καταφέρουν να επαναφέρουν τάχιστα το ρεύμα, η κατάσταση θα επιβαρυνθεί επικίνδυνα. Αισιοδοξία δημιουργεί το γεγονός ότι από σήμερα το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις εκτιμάται ότι θα εξασθενήσουν, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν από τον αποχιονισμό των κλειστών δρόμων, τους οποίους ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής δεν κατάφερε να κρατήσει ανοικτούς, παρ' ότι ήταν ενήμερος για το καιρικό φαινόμενο εδώ και μέρες.

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης μετρά 800 και πλέον βλάβες σε τμήματα περιοχών σε Ραφήνα, Ν.Βουτζά, Μάτι και Νέα Μάκρη, Κηφισιά, Ν.Ηράκλειο, Ψυχικό, Γραμματικό, Διόνυσο, Μαραθώνα, Κάτω Σούλι, Ν.Φιλαδέλφεια, Βριλήσσια, Ηλιούπολη και Χαλάνδρι. Τα ίδια προβλήματα και στην Εύβοια όπου τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα προσέγγισης για την αποκατάσταση των βλαβών σε οικισμούς στην περιοχή των Ψαχνών και στην Κάρυστο.