8ος χρόνος, ημέρα 2391η
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Διπλωματικές πηγές: Ευχαριστήρια επιστολή Μπλίνκεν σε Δένδια για τη συνεισφορά της Ελλάδας στο Αφγανιστάν

Διπλωματικές πηγές: Ευχαριστήρια επιστολή Μπλίνκεν σε Δένδια για τη συνεισφορά της Ελλάδας στο Αφγανιστάν
Φωτογραφία αρχείου

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, ευχαρίστησε την Ελλάδα, για τη συνεισφορά της στο έργο της Διεθνούς Δύναμης Ασφαλείας και Βοήθειας (ISAF – International Security Assistance Force), η οποία αναπτύχθηκε στο Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στην επιστολή του αναγνωρίζει την πολύτιμη συμβολή των περίπου 3300 στελεχών των Ελληνικών ένοπλων δυνάμεων οι οποίοι υπηρέτησαν, κατά περιόδους, τόσο στην ISAF όσο και μετέπειτα στην Αποστολή «Resolute Support Mission».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές εξαίρει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, παραθέτοντας σειρά δραστηριοτήτων που έφεραν εις πέρας με επιτυχία όπως, η εκτέλεση νευραλγικών έργων υποδομής στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και οι επιχειρήσεις ασφάλειας και άμυνας.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν τη ρητή αναφορά ότι η Ελλάδα αποτελεί σταθερό σύμμαχο των ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ιδιαιτέρως η ζωτικής σημασίας συνεργασία που θα συνεχισθεί και στο μέλλον, στη βάση των κοινών αξιών που διέπουν τις δύο χώρες