Διπλό «χτύπημα» του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο της Τήνου και στα γραφεία της ΜΚΟ Oxfam

Διπλό «χτύπημα» του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο της Τήνου και στα γραφεία της ΜΚΟ Oxfam

Στο δημαρχείο της Τήνου εισέβαλαν σήμερα μέλη του Ρουβίκωνα, ενώ νωρίτερα η αντιεξουσιαστική ομάδα είχε πραγματοποιήσει επίθεση στα γραφεία της βρετανικής ΜΚΟ Οxfam στην οδό Πατησίων.

Ειδικότερα, στην Τήνο, περίπου δέκα άτομα μπήκαν ξαφνικά στο δημαρχιακό μέγαρο, πέταξαν φέιγ βολάν κατά της δημοτικής αρχής και κατόπιν αποχώρησαν χωρίς προσαγωγές.

Σύμφωνα με κείμενο που ανάρτησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η νέα «παρέμβαση» πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο δύο δημοτικών υπαλλήλων στο τροχαίο με απορριμματοφόρο στις 30 Απριλίου. 

Βάσει όσων αναφέρουν στο κείμενο, η οργάνωση θεωρεί υπεύθυνο για το γεγονός τον δήμαρχο του νησιού, με αφορμή τις «εγκληματικές ελλείψεις» που παρατηρούνται στον Δήμο.

Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της ΜΚΟ Oxfam στην πλατεία Βικτωρίας

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η αντιεξουσιαστική ομάδα πραγματοποίησε νέα καταδρομική επίθεση τα γραφεία της βρετανικής ΜΚΟ Οxfam στην οδό Πατησίων 81 στην πλατεία Βικτωρίας, λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Ομάδα δέκα ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προκάλεσαν φθορές σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, πέταξαν κόκκινη μπογιά εντός του χώρου και διέφυγαν.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, οι Αρχές συνδέουν την επιλογή του στόχου Ρουβίκωνα με την επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας.

Έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές, σπάζοντας γραφεία και υπολογιστές και πετώντας μπογιές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως υποστηρίζουν, για ένα σκάνδαλο κακοποίησης ανηλίκου.

Σε ανάρτηση του σε σελίδα του αντειξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας μεταξύ άλλων συνδέει την επίθεση με το σεξουαλικό σκάνδαλο που απασχόλησε τη παγκόσμια κοινή γνώμη και στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται στελέχη της ΜΚΟ. «Η επίθεση αυτή ήταν μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε όλα αυτά τα άτομα, ενήλικα και ανήλικα που κακοποιήθηκαν και μια έμπρακτη εναντίωση στα σκουπίδια της Oxfam».

Η αντιεξουσιαστική ομάδα ανήρτησε και το Βίντεο της επίθεσης: