ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

Διπλασιάζει την παραγωγική της ικανότητα η Pfizer

Διπλασιάζει την παραγωγική της ικανότητα η Pfizer
AP Photo/Alessandra Tarantino

Η Pfizer αναβαθμίζει τις μονάδες της με στόχο να διπλασιάσει τη δυνατότητα παραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με εκπροσώπους της.

"Ο χρόνος που χρειάζεται η εταιρεία για την παραγωγή μιας παρτίδας εμβολίου COVID-19 θα μπορούσε σύντομα να μειωθεί από 110 ημέρες σε κατά μέσον όρο- μόλις 60", δήλωσε ο Τσαζ Καλίτρι, αντιπρόεδρος των αποστειρωμένων ενέσιμων σκευασμάτων στην Pfizer, στην εφημερίδα USA Today. Όπως ανέφερε, "το ονομάζουμε Project Light Speed. Μόλις τον τελευταίο μήνα, έχουμε διπλασιάσει την παραγωγή".

"Ένα στοιχείο για την πολυπόθητη επιτάχυνση της διαδικασίας είναι η παραγωγή του DNA που είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία παρασκευής εμβολίων της Pfizer", εξήγησε ο Καλίτρι. 

"Η παραγωγή του γενετικού υλικού που αποτελεί τη βάση του εμβολίου αρχικά απαιτούσε 16 ημέρες, αλλά σύντομα δε θα απαιτεί πάνω από εννέα με 10 μέρες" είπε σε συνέντευξη της η Έιμι Ρόουζ, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το δίκτυο παραγωγής της Pfizer και της BioNTech εξαρτάται από έξι εγκαταστάσεις που μοιράζονται μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ενώ το εμβόλιο ξεκινά τη ζωή του από το εργοστάσιο της Pfizer στο Μιζούρι, όπου παράγεται το DNA. Στη συνέχεια κατευθύνεται στην εγκατάσταση της εταιρείας στη Μασαχουσέτη, για μεταγραφή σε mRNA, προτού τελικά φτάσει στο Μίσιγκαν, όπου πραγματοποιείται η  παραγωγή και η σύνθεση νανοσωματιδίων και λιπιδίων.