Διπλασιασμός λεωφορείων - Θεσμοθετούνται οι «βοηθοί επιβατών»
Κ. Αχ. Καραμανλής

Διπλασιασμός λεωφορείων - Θεσμοθετούνται οι «βοηθοί επιβατών»

Μέχρι στιγμής τα έχουμε πάει πολύ καλά στο ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού υποστήριξε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, τονίζοντας παράλληλα ότι και στις επόμενες φάσεις οφείλουμε να συνεχίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο με σχέδιο και υπευθυνότητα.

Μιλώντας ο κ. Καραμανλής στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 παρείχε έναν πεντάλογο για τη ορθή χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από την ερχόμενη εβδομάδα.

  • Δεν μετακινούμαστε με ΜΜΜ αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη
  • Δεν μετακινούμαστε με ΜΜΜ αν έχουμε οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα
  • Δεν μετακινούμαστε με ΜΜΜ αν έχουμε τη δυνατότητα να μετακινηθούμε με άλλο μέσο
  • Όταν μετακινούμαστε με ΜΜΜ κρατάμε αποστάσεις
  • Όταν μετακινούμαστε με ΜΜΜ φοράμε προστατευτική μάσκα

Όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής, από τη Δευτέρα θα υπάρχουν στους 45 σταθμούς μετεπιβίβασης του Μετρό, «Βοηθοί Επιβατών», οι οποίοι θα δίνουν συμβουλές και οδηγίες στο επιβατικό κοινό.

Παράλληλα δήλωσε ότι από τη Δευτέρα πρόκειται να διπλασιαστούν τα λεωφορεία στους δρόμους της Αττικής κι ότι από 550 θα γίνουν 1.100, ενώ ανάλογες πυκνώσεις δρομολογίων θα υπάρξουν και στο Μετρό.

Ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε επίσης πως οι κάτοχοι καρτών που δεν τις χρησιμοποίησαν εξαιτίας των μέτρων θα αποζημιωθούν με πιστωτικό υπόλοιπο, ενώ για τους χρήστες ετησίων καρτών θα ισχύσει επιπλέον έκπτωση 10%.

Αναφορικά με τη βεβαίωση προστίμων για υγειονομικούς ελέγχους στα ΜΜΜ, ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε ότι προς το παρόν μπορούν να γίνουν μόνο από την Αστυνομία, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο από την προσεχή Δευτέρα να μπορούν να βεβαιώνονται κι από το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ.