ΓΔ: 825,79 0,77 (0,09 %)

Τζίρος: 261.868 €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1954η
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,79 0,77 (0,09 %)

Τζίρος: 261.868 €   RT

Δ. Σαρηγιάννης για Θεσσαλονίκη: Διπλασιασμός κρουσμάτων ως τέλη Φεβρουαρίου, αν δεν ληφθούν μέτρα

Διπλασιασμός κρουσμάτων ως τέλη Φεβρουαρίου, αν δεν ληφθούν μέτρα

Διπλασιασμό των κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά στην Θεσσαλονίκη ως τα τέλη Φεβρουαρίου σε περίπτωση μη λήψης νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού προβλέπει ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημειώνοντας ωστόσο πως η αυστηροποίηση του Lockdown θα έχει προληπτικό χαρακτήρα, καθώς μέχρι στιγμής δεν καταγράφεται ιδιαίτερη πίεση στο σύστημα Υγείας.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι «αν κάνουμε ένα lockdown στη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του μήνα, είναι ένα μέτρο προληπτικό, καθώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση που θα το δικαιολογούσε, αν και είμαστε στο όριο να είναι και τυπικά κόκκινη η Θεσσαλονίκη». Αναφορικά με τα σχολεία σημείωσε ότι μετά από μια εβδομάδα η διασπορά θα αρχίσει να γίνεται μεγάλη.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη αν δεν ληφθούν μέτρα στη Θεσσαλονίκη «στο τέλος Φεβρουαρίου ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα μπορούσε να διπλασιαστεί. Με βάση τα μοντέλα την κόκκινη γραμμή θα την ξεπεράσει σε περίπου μία εβδομάδα».

Κατά τις εκτιμήσεις του, οι δύομιση εβδομάδες lockdown στην Αττική, είναι επαρκείς για να μειώσουν το ιικό φορτίο, μέχρι αρχές του Μάρτη και να αποσυμφοριστεί το σύστημα Υγείας. Ωστόσο, όπως είπε, μια εβδομάδα παραπάνω θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ θετικότερα αποτελέσματα, με 200 κρούσματα την ημέρα στην Αττική, που είναι αποκλιμάκωση σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.