Διορία 14 ημερών έδωσαν οι αρχές στον διευθυντή του HRW για να εγκαταλείψει το Ισραήλ

Διορία 14 ημερών έδωσαν οι αρχές στον διευθυντή του HRW για να εγκαταλείψει το Ισραήλ

Οι ισραηλινές αρχές έδωσαν διορία δύο εβδομάδων στον τοπικό διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) για να εγκαταλείψει τη χώρα, κατηγορώντας τον για «υποστήριξη του μποϊκοτάζ στο Ισραήλ», κάτι το οποίο η ΜΚΟ διαψεύδει.

«Κατόπιν των συστάσεων του υπουργείου Στρατηγικών Υποθέσεων, στις οποίες εμπεριέχονταν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο (Ομάρ) Σακίρ είναι εδώ και χρόνια ένας υπέρμαχος της BDS που υποστηρίζει το μποϊκοτάζ του Ισραήλ με ενεργό τρόπο, το υπουργείο αποφάσισε να δοθεί τέλος στην άδεια διαμονής του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο επικοινώνησε σήμερα το AFP.

Η BDS (Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυση και Κυρώσεις), ένα από τα μαύρα πρόβατα των ισραηλινών αρχών, είναι μια παγκόσμια εκστρατεία οικονομικού, πολιτιστικού και επιστημονικού μποϋκοτάζ του Ισραήλ που έχει στόχο να εξασφαλιστεί το τέλος της κατοχής και του εποικισμού των Παλαιστινιακών Εδαφών. Η ισραηλινή κυβέρνηση μάχεται σθεναρά ο,τιδήποτε αφορά μια επιχείρηση μποϊκοτάζ του Ισραήλ.

Ο Ομάρ Σακίρ έχει στη διάθεσή του 14 ημέρες για να εγκαταλείψει τη χώρα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη διέψευσε ότι ο διευθυντής της υποστηρίζει την BDS και ανακοίνωσε ότι θέλει να προσφύγει στην ισραηλινή δικαιοσύνη.

«Δεν πρόκειται για τον Σακίρ, αλλά για τη φίμωση του HRW προκειμένου να αποσιωπήσει τις επικρίσεις για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

«Ούτε το HRW ούτε ο Σακίρ υποστήριξαν το μποϊκοτάζ του Ισραήλ όπως το πιστοποιούμε σε επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ