ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

Διοικητής Northern Command: Η Ρωσία παραμένει κορυφαία απειλή για τις ΗΠΑ

Διοικητής Northern Command: Η Ρωσία παραμένει κορυφαία απειλή για τις ΗΠΑ

Ο πτέραρχος Γκλεν Βαν Χερκ, επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι η Ρωσία παραμένει σημαντική απειλή για τις ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι η στρατιωτική ηγεσία της χώρας εστιάζει κυρίως στην Κίνα.

Καταθέτοντας ενώπιον της επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας, ο πτέραρχος είπε ότι η Ρωσία παραμένει η πιο «σημαντική πρόκληση για την άμυνα της πατρίδα μας», ακόμη και όταν η προσοχή στρέφεται προς την Κίνα ως τη μεγαλύτερη αναδυόμενη απειλή.

«Οι Ρώσοι ηγέτες επιδιώκουν να διαβρώσουν την επιρροή μας, να διεκδικήσουν την περιφερειακή τους κυριαρχία μέσω μιας στρατηγικής που περιλαμβάνει επιχειρήσεις πληροφόρησης, εξαπάτηση, οικονομικό εξαναγκασμό και απειλή στρατιωτικής δύναμης», ανέφερε ο πτέραρχος  σε γραπτή κατάθεση την Τρίτη στην Επιτροπή Άμυνας της Γερουσίας.

«Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς πέρυσι αντιμετώπισαν πέρυσι τις περισσότερες πτήσεις ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου», είπε ο στρατιωτικός διοικητής ο οποίος πρόσθεσε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις είναι πολύπλευρες τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης.