Διοικητής 4ης ΥΠΕ: «Κανένας εφησυχασμός παρά την μείωση των εισαγωγών»

Διοικητής 4ης ΥΠΕ: «Κανένας εφησυχασμός παρά την μείωση των εισαγωγών»

«Δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός, παρά τη μείωση των εισαγωγών ασθενών με covid-19 κατά τις τελευταίες εφημερίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο FM 104,9", ο κ. Τσαλικάκης ανέφερε: «Παρά τη μείωση εισαγωγής ασθενών συνεχίζουμε να δεχόμαστε πίεση και προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις διασωληνώσεις στις ΜΕΘ, τόνισε, προσθέτοντας πως στις απλές κλίνες η πίεση αρχίζει να φθίνει, δεδομένου ότι μειώνονται οι εισαγωγές, αλλά και εκεί όχι με το ρυθμό που θα θέλαμε».

«Για αυτό», σημείωσε, «δεν εφησυχάζουμε. Επικεντρωνόμαστε ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της περιφέρειας -κυρίως της Δράμας και των Σερρών- τα οποία δέχονται πίεση να τα βοηθήσουμε να αποφορτιστούν, γιατί λόγω των δυνατοτήτων τους δεν μπορούν εύκολα να ανταποκριθούν». «Για το λόγο αυτόν», είπε ο κ. Τσαλικάκης, «γίνονται κάποιες μετακινήσεις γιατρών από ένα νοσοκομείο σε άλλο».

Ερωτηθείς για την ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης «Αρωγή» η οποία δέχεται πλέον ασθενείς με covid, απάντησε πως νοσηλεύονται εκεί μόνον ήπια περιστατικά, δηλαδή αυτά που βρίσκονται στην αποδρομή τους, λίγες μέρες πριν πάρουν εξιτήριο.