Δημοσκόπηση Pulse: «Ναι» στα μέτρα της Κυβέρνησης στον Έβρο λέει το 76%

Δημοσκόπηση Pulse: «Ναι» στα μέτρα της Κυβέρνησης στον Έβρο λέει το 76%

«Ναι» στα μέτρα της Κυβέρνησης στον Έβρο λέει το 76% των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Σκάι. Το 83% των ερωτηθέντων ανησυχεί για το μεταναστευτικό και το 84% για τα ελληνοτουρκικά θέματα. Διχασμένοι οι πολίτες με τα κλειστά κέντρα, ενώ μέτρια η ανησυχία για τον κορονοϊό.  Στο 14% αυξάνεται η διαφορά Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ των μέτρων το 45% των αυτοχαρακτηριζόμενων ως αριστερών και το 78% των κεντροαριστερών γεγονός που  δείχνει ότι η αποδοχή των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση στα σύνορα μετά το άνοιγμά τους από τον Ερντογάν και τις προσπάθειες εισβολής από χιλιάδες μετανάστες κινείται σε όλο το πολιτικό φάσμα. 

Πιο αναλυτικά, αναφορικά με τις ενέργειες και τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, το 76% απάντησε πως οι ενέργειες της κυβέρνησης «Σίγουρα» και «Μάλλον» προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ ποσοστό 18% απάντησε πως τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται «Σίγουρα» και «Μάλλον» προς λανθασμένη κατεύθυνση,

PULSE

Σε σχέση με τον πολιτικό αυτοχαρακτηρισμό των ερωτηθέντων, αξίζει να σημειωθεί πως το 45% όσων χαρακτηρίζονται ως «Αριστεροί» θεωρεί πως τα κυβερνητικά μέτρα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ το 44% απάντησε πως κινούνται προς λάθος κατεύθυνση.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για όσους χαρακτηρίζονται ως «Κεντροαριστεροί» είναι: Το 78% θεωρεί σωστά τα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ το 20% τα θεωρεί λανθασμένα. Στους «κεντρώους» τα ποσοστά ανέρχονται σε 89% υπέρ των κυβερνητικών μέτρων και 9%, ενώ στους ψηφοφόρους που αυτοχαρακτηρίζονται ως «Κεντροδεξιοί/Δεξιοί» το ποσοστό που θεωρεί σωστά τα κυβερνητικά μέτρα ανέρχεται μέχρι και το 97%.

PULSE

Στη συνέχεια, ποσοστό 83% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ανησυχεί «Πολύ/Αρκετά» σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ μόλις το 5% απάντησε πως ανησυχεί «Λίγο/Καθόλου».

PULSE

Το ποσοστό επί των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα που ανησυχεί «Πολύ/Αρκετά» για το μεταναστευτικό μετά τις πρόσφατες εξελίξεις ανέρχεται σε 73%, ενώ όσοι απαντούν πως ανησυχούν «Λίγο/Καθόλου» αποτελούν το 11% του δείγματος.

PULSE

Σχετικά με την ανησυχία που προκαλεί η στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα, το 84% των ερωτηθέντων απαντά πως ανησυχεί «Πολύ/Αρκετά», ενώ ποσοστό 5% απαντά πως ανησυχεί «Λίγο/Καθόλου», ενώ ανάλογες είναι και οι απαντήσεις μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

PULSE

Διχασμένη η κοινή γνώμη για τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά

Σε ποσοστό 46% οι ερωτηθέντες απαντούν πως συμφωνούν με την δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά, ενώ αντίστοιχο ποσοστό απαντά πως η δημιουργία των κλειστών κέντρων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου κινείται προς λανθασμένη κατεύθυνση.

PULSE

Αναφορικά με την επιδημία του νέου κορονοϊού, το 42% των ερωτηθέντων απάντησε πως ανησυχεί «Πολύ/Αρκετά», ποσοστό 26% απάντησε πως ανησυχεί «Μέτρια», ενώ ποσοστό 26% απάντησε πως ανησυχεί «Λίγο/καθόλου».

PULSE

Επιπλέον, το 79% απάντησε πως γνωρίζει «Πολύ/Αρκετά» καλά τα μέτρα προσωπικής προφύλαξης από την νόσο, ενώ μόλις το 4% δήλωσε πως τα γνωρίζει «Λίγο/καθόλου».

PULSE

Στο ερώτημα «ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 45% και βρίσκεται 19 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει ποσοστό 26%.

PULSE

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 39%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με ποσοστό 25%, ενώ έπονται ΚΙΝΑΛ (6,5%), ΚΚΕ (5%), Ελληνική Λύση (5,5%), ενώ ποσοστό 2,5% συγκεντρώνει το ΜέΡΑ 25 του Γ. Βαρουφάκη.

PULSE

* Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 3-4 Μαρτίου, σε δείγμα 1.258 ενηλίκων με πανελλαδική κάλυψη.