Σαρωτικό προβάδισμα ΝΔ με 14,4% σε νέα δημοσκόπηση - Στο 1,7% οι ΑΝΕΛ

Σαρωτικό προβάδισμα ΝΔ με 14,4% σε νέα δημοσκόπηση - Στο 1,7% οι ΑΝΕΛ

Σαρωτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του "Πρώτου Θέματος.

Σύμφωνα με την προδημοσίευση της εφημερίδας η ΝΔ είναι μπροστά με 14,4% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ συντριπτικό είναι το ποσοστό όσων λένε «όχι» στη συμφωνία.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 30,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,2%, το Κίνημα Αλλαγής 7,5%, η Χρυσή Αυγή 7,3% και το ΚΚΕ 6,3%.

Πρόκειται για διαφορά που οδηγεί σε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας με βάση όχι μόνο το υψηλό ποσοστό της αλλά και το χαμηλό ποσοστό που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Για μια ακόμα φορά εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η Ένωση Κεντρώων (2,8%) και ανεξάρτητοι Έλληνες (1,7%)

Η προτίμηση των ερωτηθέντων καταγράφεται και στην ερώτηση για καταλληλότερο πρωθυπουργό, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 38,6% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 20,5 %. Πάντως το 40,9% δεν προτιμά κανέναν από τους 2.

Συμφωνία με πΓΔΜ

Για την συμφωνία με την πΓΔΜ η δημοσκόπηση δείχνει ότι 7 στους 10 λένε «όχι».

Το 73,2% των ερωτηθέντων λέει "όχι" στη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ ένα ποσοστό 68,3% λέει "όχι" στη συμφωνία που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.