Δημοσκόπηση NBC News/Wall Street Journal: 11% η διαφορά του Μπάιντεν από τον Τραμπ

Δημοσκόπηση NBC News/Wall Street Journal: 11% η διαφορά του Μπάιντεν από τον Τραμπ

Σε διψήφια νούμερα παραμένει το προβάδισμα που έχει ο Τζο Μπάιντεν από τον αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. 

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό των Wall Street Journal και NBC News ο υποψήφιος πρόεδρος με το Δημοκρατικό Κόμμα αποσπά 53% έναντι 42% του Ρεπουμπλικανού προέδρου μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εννέα δημοσκοπήσεις των NBC News / WSJ Street Journal, o Μπάιντεν διατηρεί σταθερά προβάδισμα έναντι του Τραμπ το οποίο κυμαίνεται από 6% έως 14%. 

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος θεωρείται από τους ψηφοφόρους καλύτερος στο χειρισμό της οικονομίας, αφού αποσπά το 48% έναντι 41% του Μπάιντεν ο οποίος όμως έχει διαφορά 22% υπέρ στην ερώτηση που αφορά τον χειρισμό της πανδημίας του κορονοϊού. 

Στην τρέχουσα δημοσκόπηση, τα στηρίγματα του Μπάιντεν είναι μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων (παίρνει το 91%), οι Ισπανόφωνοι (62%), οι γυναίκες (60%), οι ψηφοφόροι ηλικίας 18 έως 34 (57%), λευκοί με πτυχία κολεγίου (57%), ηλικιωμένοι (54%).

Ο Τραμπ κατέχει το προβάδισμα μεταξύ των ανδρών (50%), λευκών (50%) και λευκών χωρίς πτυχία κολεγίου (59%).