Δημοσκόπηση NBC News/Marist: Μικρό προβάδισμα του Μπάιντεν στην κρίσιμη Φλόριντα

Δημοσκόπηση NBC News/Marist: Μικρό προβάδισμα του Μπάιντεν στην κρίσιμη Φλόριντα

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα 4 μονάδων έναντι του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε μια από τις κρισιμότερες πολιτείες για την έκβαση των εκλογών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των NBC News / Marist, ο Μπάιντεν υποστηρίζεται από το 51% των πιθανών ψηφοφόρων, ενώ ο Τραμπ λαμβάνει 47%. Μόνο το 2% των πιθανών ψηφοφόρων της Φλόριντα είναι αναποφάσιστοι ή ψηφίζουν έναν άλλο υποψήφιο. Οι κάλπες στην εν λόγω πολιτεία όπου μεταξύ άλλων βρίσκεται η εξοχική κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ το περίφημο Μαρ α Λάγκο, έχουν ανοίξει απο τις 24 Σεπτεμβρίου.

Είναι σημαντικό ότι το προβάδισμα του Μπάιντεν βρίσκεται στο όριο του στατιστικού σφάλματος της δημοσκόπησης, (συν-μείον 4,4 εκατοστιαίες μονάδες), σημειώνει το δίκτυο NBC.  

Στη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου και πάλι για το NBC, οι δυο υποψήφιοι ήταν ισόπαλοι με 48%.

Σημειώνεται οτι ο Τραμπ έχει προβάδισμα στους ισπανόφωνους της Φλόριντα (52% έως 46%), στους λευκούς (52% έως 45%), (54% έως 44%) και στους λευκούς χωρίς πτυχίο κολεγίου (62% έως 36%).

"Αυτή τη στιγμή, ο Μπάιντεν έχει μειώσει τρομερά τη διαφορά με τον Τραμπ στους ψηφοφόρους άνω των 65 και στους ανεξάρτητους, ομάδες που ο Τραμπ κέρδισε το 2016", δήλωσε ο Λι Μίρινγκοφ του Marist, επικεφαλής της δημοσκόπησης. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν είκοσι χρόνια, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κλήθηκε ουσιαστικά να αποφασίσει αν ο Αλ Γκορ ή ο Τζορτζ Μπους Τζούνιορ θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος της χώρας, με μήλον της έριδος την ελάχιστη διαφορά ψήφων στη πολιτεία της Φλόριντα. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει από την πλευρά του, ανοικτό το ενδεχόμενο να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, ιδιαίτερα στη περίπτωση που η διαφορά του από τον Μπάιντεν είναι μικρή, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επενδυτές.