Δημοσκόπηση Ipsos: 13 μονάδες προβάδισμα ο Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Δημοσκόπηση Ipsos: 13 μονάδες προβάδισμα ο Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Το μεγαλύτερο προβάδισμα καταγράφει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters με την εταιρεία Ipsos.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση που διεξήχθη μεταξύ 10-16 Ιουνίου εν μέσω των διαδηλώσεων για τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ, απότοκος αστυνομικής βίας, ο Μπάιντεν αποσπά το 48% των προτιμήσεων έναντι 35% του Τραμπ. 

Παράλληλα, το 57% των Αμερικανών δεν εγκρίνει την επίδοση του προέδρου στην άσκηση των καθηκόντων του, έναντι μόλις 38% που την επικροτεί.

Ωστόσο, ο Τραμπ εξακολουθεί να διατηρεί το πάνω χέρι στον τομέα της οικονομίας.

Το 43% δηλώνει ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την οικονομία, έναντι 38% που προτιμούν τον Μπάιντεν.

Σε άλλη δημοσκόπηση για λογαριασμό του CNN στις αρχές Ιουνίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκοταν 14 μονάδες πίσω από τον Δημοκρατικό αντίπαλο του.

Το 41% που δήλωναν ότι υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ είναι το χαμηλότερο ποσοστό στις μετρήσεις του CNN από τον Απρίλιο του 2019 και η υποστήριξη 55% του Μπάιντεν είναι το υψηλότερο. 

Προ ημερών άλλωστε ο Τραμπ κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη το εκλογικό του επιτελείο ο Ντόναλντ Τραμπ ύστερα από την τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό του δικτύου Fox News που έδειχνε τον Μπάιντεν να προηγείται οκτώ μονάδες.

Σημειώνεται ότι μια προηγούμενη δημοσκόπηση του Fox News στην πολιτεία της Πενσυλβάνια έδινε προβάδισμα στον Μπάιντεν 8 μονάδων (50%-42%). Επίσης το ίδιο δίκτυο έδινε προβάδισμα στον πρώην αντιπρόεδρο και στο Μίσιγκαν, όπου αποσπά το 49% των προτιμήσεων έναντι 41% του Τραμπ. Το 2016, ο σημερινός πρόεδρος είχε κερδίσει στο Μίσιγκαν μια πολιτεία όπου οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είχαν σημειώσει νίκη από το