Δημοσκόπηση GPO: Το 62,3% πιστεύει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη

Δημοσκόπηση GPO: Το 62,3% πιστεύει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες θεωρούν πως ο Αλ. Τσίπρας είχε πλήρη γνώση για όσα καταγγέλλονται σχετικά με τη συνομιλία Παππά - Μιωνή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, ενώ ποσοστό 62,3% πιστεύει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρενέβαινε στο έργο της Δικαιοσύνης. Επιπλέον, το 53,7% θεωρεί πως κατά την περίοδο 2015-2019 υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα.

Πιο αναλυτικά, στην δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA το απόγευμα της Παρασκευής και απαντώντας στην ερώτηση «πιστεύετε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας γνώριζε όσα καταγγέλλονται σήμερα;» οι πολίτες σε ποσοστό 34,5% απάντησαν «Ναι», «Μάλλον Ναι» απάντησε το 20,2%, ενώ «Όχι/Μάλλον Όχι» απάντησε το 30,2% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη», το 39.6% απαντά «Ναι», «Μάλλον Ναι» το 22,7%, «Όχι» το 19%, «Μάλλον Όχι» το 7,8%, ενώ «ΔΞ/ΔΑ» το 10,9%.

Παράλληλα, στην ερώτηση αν «υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο συμμετείχε σε οικονομικές δοσοληψίες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», οι ερωτηθέντες απάντησαν: «Συμφωνώ» 36,2%, «Μάλλον Συμφωνώ» 17,5%, «Διαφωνώ» 26,7%, «Μάλλον Διαφωνώ» 4,2%, «ΔΞ/ΔΑ» 15,4%.