Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 15,9% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 15,9% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα σχεδόν 16 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, με τους πολίτες να εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό σε υπερδιπλάσιο ποσοστό (+28%) από τον Αλέξη Τσίπρα και σχεδόν έναν στους δύο να εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν κυβερνούσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει το 39,9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ λαμβάνει 5,2%, η Ελληνική Λύση 3,2%, το ΜεΡΑ25 3% και η Πλεύση Ελευθερίας 1,1%.

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 49% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει μόλις το 21% των προτιμήσεων με το 26% να απαντά κανέναν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερώτημα «αν πριν ένα χρόνο είχε κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κυβερνούσε καλύτερα, τα ίδια ή χειρότερα από τη ΝΔ;» το 45% των ερωτηθέντων απαντά «χειρότερα», τα «ίδια» λέει το 23% και μόλις το 18% θεωρεί «καλύτερα».

Σε άλλα ερωτήματα της έρευνα, για «το ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;», το 50% απαντάει ότι είναι η ανεργία. Το 18% εκτιμά ότι είναι η πανδημία του κορονοϊού, το 9% απαντάει ότι είναι το μεταναστευτικό. Το 8% οι σχέσεις με την Τουρκία, το 5% η απουσία επενδύσεων, το 4% η υψηλή φορολογία, η υγεία, η παιδεία και άλλο από 2%.