Δημοσκόπηση Alco: Στο 10,1% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, το 64% υπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας

Δημοσκόπηση Alco: Στο 10,1% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, το 64% υπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας

Προβάδισμα σχεδόν 10,1 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί το κυβερνών κόμμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμό OPEN.

Πιο αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων συγκεντρώνει ποσοστό 35% και προηγείται με 10,1% μονάδες έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συγκεντρώνει ποσοστό 24,9%.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,4%. To Μερα25 συγκεντρώνει το 4,1% ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 11,9%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 64% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά την υπογραφή της Ελλάδας - Γαλλίας για την αγορά τριών φρεγατών που περιλαμβάνει και ρήτρα αμυντικής βοήθειας. 

Μάλιστα, ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει θετικά τη συμφωνία, ενώ το 55% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τη στάση του κόμματος  της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Σχετικά με το ερώτημα για τον ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 37% ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο .. Κανένας με 32% που ξεπερνάει τον Αλέξη Τσίπρα με 24%.