Δημοσκόπηση Rass για το Action24: Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Rass για το Action24: Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 8,5% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24, με την αξιωματική αντιπολίτευση να φτάνει το 31,7% και το κυβερνών στο 23,2%. Συντριπτική η διαφορά στην παράσταση νίκης ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος σε δημοτικότητα με τον Αλέξη Τσίπρα να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Rass η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 31,7% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8,7%, το ΚΚΕ με 6,7%, η Χρυσή Αυγή με 6,4%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, η Ελληνική Λύση με 2,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5%. Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν το 5,1% των προτιμήσεων.

Και η δημοσκόπηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός πως το πακέτο Τσίπρα δεν προσέφερε όσα υπολόγιζε το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου με τη διαφορά να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Οι πολίτες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αλλάξουν άποψη.

Δημοσκόπηση Rass

Στην παράσταση νίκης, οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι πρώτη θα έρθει η Νέα Δημοκρατία σε ποσοστό 73,5%, ενώ μόλις το 20,3% πιστεύει σε πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

δημοσκόπηση Rass

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με 37,4%, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται μόλις στην τέταρτη θέση πίσω και από τον Βασίλη Λεβέντη. Συγκεκριμένα, δεύτερη έρχεται η Φώφη Γεννηματά με 29,7%, τρίτος ο Βασίλης Λεβέντης με 27,9%, τέταρτος ο Αλέξης Τσίπρας με 27,7%, ενώ ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 25,8%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 21,8% και ο Πάνος Καμμένος με μόλις 9,1%.