Ισχυρό το προβάδισμα της Ν.Δ. τρεις ημέρες πριν τις ευρωεκλογές

Ισχυρό το προβάδισμα της Ν.Δ. τρεις ημέρες πριν τις ευρωεκλογές

Τρεις ημέρες πριν την Κυριακή των ευρωεκλογών το προβάδισμα της Ν.Δ. παραμένει ισχυρό όπως καταγράφεται και στη δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, σύμφωνα με την οποία ανέρχεται στο 7%. Η νέα δημοσκόπηση έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες που φέρουν τη Ν.Δ. να παγιώνει το προβάδισμά της και να επιβεβαιώνει ότι οι παροχές Τσίπρας και η δήθεν 23η σύνταξη δεν επηρέασαν τους ψηφοφόρους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνα που διενεργήθηκε το διάστημα 19-22 Μαΐου, στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7%, η Χρυσή Αυγή με 6,5% και το ΚΚΕ με 5,5%. 2,1% συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση, 1,9% η Ένωση Κεντρώων, 1,7% το Ποτάμι, 1,6% το Μέρα25, από 1,4% οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα, 1,3% η Πλεύση Ελευθερίας, 1,1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 1% η Δημιουργία Ξανά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που διενεργήθηκε τον Απρίλιο μειώθηκε μόλις 1% παρά το μπαράζ παροχών, τη διάθεση του προεκλογικού επιδόματος, την προκαταβολή της συντάξεως του Ιουνίου, τις δεσμεύσεις για δώρο Χριστουγέννων, τις 120 δόσεις και πολλά άλλα. 

Εντύπωση προκαλεί η συνεχιζόμενη διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως προς τη Ν.Δ (ποσοστό της τάξεως του 15%), η συσπείρωση που φτάνει το 60% όπως και τα σενάρια που αναλύει η εταιρία Pulse σχετικά με την συμπεριφορά των αναποφάσιστων. Σενάρια που σε καμία περίπτωση δεν φέρουν το κυβερνών κόμμα να προηγείται ή να απειλεί (σε επίπεδα ντέρμπι κατά τον Αλ. Τσίπρα) την πρωτιά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

δημοσκόπηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναλύοντας τα σενάρια συμπεριφοράς των αναποφάσιστων η Pulse εκτιμά ότι μπορεί να οδηγήσουν την ΝΔ ακόμα και στο 37,3%, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ η ανώτατη εκτίμηση είναι 29,2%.

δημοσκόπηση

δημοσκόπηση

δημοσκόπηση

Τέλος, σύμφωνα με την Pulse, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει σημαντικά μεγαλύτερη συσπείρωση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό που διαμορφώνεται στο 84%, ενώ για το κυβερνών κόμμα βρίσκεται στο 60%.

δημοσκόπηση

δημοσκόπηση