Δημοσκοπήσεις: Μονομαχία Juppe - Sarkozy για τον β' γύρο των προκριματικών της γαλλικής δεξιάς

Δημοσκοπήσεις: Μονομαχία Juppe - Sarkozy για τον β' γύρο των προκριματικών της γαλλικής δεξιάς

Ο Alain Juppe και ο Nicolas Sarkozy είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών της γαλλικής δεξιάς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Η δημοσκόπηση της εφημερίδας Le Monde (Cevipof και Ipsos-Sopra Steria) δίνει στον πρώην πρωθυπουργό Alain Juppe το 36% των ψήφων του πρώτου γύρου της ψηφοφορίας των προκριματικών, με τον πρώην πρόεδρο Nicolas Sarkozy να εξασφαλίζει το 29% των ψήφων.

Ο Francois Fillon, ο οποίος κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 22% των ψήφων, έχοντας ενισχύσει το ποσοστό του κατά 10 μονάδες σε διάστημα ενός μηνός. Μία δημοσκόπηση τον έφερε χθες στήθος με στήθος με τον Nicolas Sarkozy και εν δυνάμει να επικρατεί του Juppe στον δεύτερο γύρο των προκριματικών.

Στον δεύτερο γύρο ο Juppe επικρατεί του Σαρκοζί με 57% έναντι 43% των ψήφων. Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Juppe να επικρατεί του πρώην προέδρου της Γαλλίας.

Ο Alain Juppe είναι επίσης το φαβορί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του Μαΐου 2017 με αντιμέτωπη της υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Le Pen θα είναι βέβαιη αντίπαλος οποιουδήποτε κεντρο-δεξιού υποψήφιου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ