Δήμος Λαυρεωτικής: Θερμικές κάμερες σε νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δήμος Λαυρεωτικής: Θερμικές κάμερες σε νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στην εγκατάσταση θερμικών καμερών στα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Λαυρίου και της Κερατέας προσχώρησε ο Δήμος Λαυρεωτικής. Πρόκειται για σύστημα ελέγχου και μέτρησης θερμοκρασίας και πυρετού, το οποίο προμηθεύτηκε στο πλαίσιο της οργανωμένης τακτικής και των μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού. Ήδη βρίσκεται πλέον σε ενεργή κατάσταση σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, σε τέσσερα νηπιαγωγεία της Κερατέας, τέσσερα του Λαυρίου, σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και στο Ειδικό Σχολείο του Δήμου.

Οι συγκεκριμένες κάμερες έχουν υψηλές προδιαγραφές, ανταποκρίνονται με ακρίβεια στη μέτρηση της θερμοκρασίας και παρέχουν άμεση ειδοποίηση αν εντοπιστεί θερμοκρασία εκτός των προκαθορισμένων ορίων.

«Αποτελεί βασικό μας μέλημα η ασφάλεια και η προστασία των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων. Ξεκινήσαμε από τους πιο μικρούς μαθητές μας και σκοπεύουμε να εξοπλίσουμε όλα τα σχολεία του Δήμου με τα απαραίτητα μέσα. Οι θερμικές κάμερες είναι ένα χρήσιμο μέτρο με σημαντική ωφέλεια για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων και της πρόληψης διασποράς του κορονοϊού», δήλωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς και πρόσθεσε: «Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, είναι σημαντικό να υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τα παιδιά μας και την εκπαιδευτική κοινότητα».