Δήμος Αθηναίων: Σκεφτόμαστε καθαρά - Βοηθάμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Δήμος Αθηναίων: Σκεφτόμαστε καθαρά - Βοηθάμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Έκκληση σε όλους τους δημότες της Αθήνας να επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης στο θέμα της καθαριότητας απευθύνει ο δήμος, επισημαίνοντας πως οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη του κορονοϊού και με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση της βιωσιμότητας της πόλης.

«Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες είναι στους δρόμους και δίνουν καθημερινά τη μάχη να  προστατέψουν  την υγεία όλων μας. Τους χρωστάμε βαθιά ευγνωμοσύνη και καλούμαστε να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας βοηθώντας  όλοι την προσπάθειά τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με αυτήν οι πολίτες πρέπει να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα τις παρακάτω οδηγίες:

1.) ΔΕΝ αφήνουμε απορρίμματα έξω από τους κάδους, τα συσκευάζουμε σε ανθεκτικές σακούλες, στεγνές, καλά δεμένες και τις τοποθετούμε μέσα στους κάδους απορριμμάτων τις βραδινές ώρες, πριν την αποκομιδή τους από τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

2.) Μειώνουμε και διαχωρίζουμε τα απορρίμματά μας τώρα που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Μπλε κάδοι (μόνο ανακυκλώσιμες συσκευασίες υλικών),πράσινοι ή γκρι κάδοι (μόνο οικιακά απορρίμματα), μπλε κώδωνες (γυάλινες συσκευασίες).

3.) Ανοίγουμε τους κάδους με το πόδι η χρησιμοποιούμε γάντια μιας χρήσης.  Φροντίζουμε να κλείνουμε καλά τους κάδους.

4.) ΔΕΝ αποθέτουμε μπάζα και ογκώδη αντικείμενα (καρέκλες, καναπέδες, ντουλάπες, τραπέζια) στους δρόμους. Επικοινωνούμε πρώτα με την Δημοτική μας Κοινότητα.

5.) Αναβάλουμε τις εργασίες που παράγουν δομικά απορρίμματα στους δρόμους.

6.) Αναβάλουμε το κλάδεμα στις αυλές των σπιτιών μας.

7.) Γάντια και μάσκες ΔΕΝ ανακυκλώνονται και απορρίπτονται στους πράσινους και ΟΧΙ στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης. Προστατεύουμε τους εργαζόμενους της καθαριότητας απορρίπτοντας τα παραπάνω υλικά σε καλά κλεισμένες σακούλες.

«Μέχρι σήμερα, με την συνεργασία όλων των πολιτών, έχουμε καταφέρει, όχι μόνο να λειτουργούν οι υπηρεσίες του δήμου μας αλλά να έχουμε εντατικοποιήσει πολλές από τις δράσεις του. Αυτό που ζητάμε, είναι η προσαρμογή στις συνθήκες των ημερών για να συνεχίσουν οι υπηρεσίες μας να είναι ουσιαστικές και αποτελεσματικές» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Οι πολίτες για κάθε σχετική πληροφορία μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Καθαριότητας στο 1595 όλο το 24ωρο ή μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα Novoville.