Δήμος Αθηναίων: Πρώτος με διαφορά ο Κώστας Μπακογιάννης

Δήμος Αθηναίων: Πρώτος με διαφορά ο Κώστας Μπακογιάννης

Ισχυρό προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο Αθηναίων καταδεικνύουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, αν και το πιθανότερο είναι πως η δημαρχία θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή.

Αναλυτικότερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει ποσοστό 42,7% και ο υποψήφιος δήμαρχος που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος έρχεται δεύτερος με ποσοστό 16,8%. 

Ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με ποσοστό 13,2%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με ποσοστό 10,4%, ο Νίκος Σοφιανός με 7,5%, ο Γιώργος Βουλγαράκης με 2,1% και ο Γιώργος Καραμπελιάς με ποσοστό 2,1%.

Σε πανηγυρικό κλίμα υποδέχτηκαν οι ψηφοφόροι, αλλά και οι συνεργάτες του τον Κώστα Μπακογιάνη στο εκλογικό του περίπτερο στην "καρδιά" της Αθήνας, μπροστά από την Παλιά Βουλή.

«Αισθάνομαι πραγματικά σοκ και δέος μπροστά σε αυτό το απίθανο ποσοστό που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Επειδή έχω μια συγκίνηση θέλω να μου επιτρέψετε να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη αυτή την καταπληκτική μας ομάδα, σε όλους τους υποψηφίους, αλλά και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γερουλάνο, στον κ. Ηλιόπουλο και στον κ. Σοφιανό. Ναι, αξίζουν το χειροκρότημά μας γιατί επέδειξαν έμπρακτα πολιτικό πολιτισμό» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης και τόνισε:

«Από εκεί και πέρα κάθε ψήφος είναι ευθύνη, κάθε ψήφος είναι εμπιστοσύνη, κάθε ψήφος είναι εντολή. Κι εμείς συνεχίζουμε γιατί αυτό ήταν μόλις το α'' ημίχρονο. Συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε γιατί θέλουμε όλοι οι Αθηναίοι και όλες οι Αθηναίες να αισθανθούν κομμάτι της αλλαγής που θέλουμε να φέρουμε στην πόλη. Και θέλουμε να το κάνουμε αυτό όλοι μαζί για μία πόλη η οποία μας ενώνει όλους. Να είστε καλά, πάμε δυνατά για την ερχόμενη Κυριακή».