Δημοψήφισμα για Grexit ζητά το «αδερφάκι» του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία

Δημοψήφισμα για Grexit ζητά το «αδερφάκι» του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία

Η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke, Sahra Wagenknecht, δηλώνει ότι ο W. Schaeuble εξαπατά το γερμανικό λαό παρόλο που ξέρει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και ζητά την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, απόφαση που πρέπει να παρθεί από τον ελληνικό λαό, όπως επισημαίνει.

Tην αποχώρηση της Αθήνας από τη ζώνη του ευρώ ζήτησε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της γερμανικής Αριστεράς, die Linke, Sahra Wagenknecht, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση Merkel – Lagarde, όπως αναφέρει η εφημερίδα Rheinische Post . Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο Wolfgang Schaeuble εξαπατά επί χρόνια τον γερμανικό λαό καθώς ξέρει ή πρέπει να ξέρει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει.

"Το ερώτημα για το αν η Ελλάδα βλέπει την παραμονή της εντός ενός σκληρού νομίσματος, για τη δική της οικονομία, πρέπει να απαντηθεί από τον ελληνικό λαό", τονίζει η Sahra Wagenknecht. Μάλιστα, σημειώνει ότι η οικονομική ανάπτυξη θα είναι ευκολότερη χωρίς τον "κορσέ" του ευρώ.

Αναφερόμενη στα χρήματα που έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι εταίροι αλλά και οι Γερμανοί για τη διάσωση της Ελλάδας λέει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν έχει σωθεί με τα δάνεια των Ευρωπαίων εταίρων αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds».

ΝΔ: Τι λέει ο κ. Τσίπρας για την πρόταση του "Die Linke" να βγει η Ελλάδα από το ευρώ;

«Η επικεφαλής του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς "Die Linke", Sahra Wagenknecht, προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «ο κ. Αλέξης Τσίπρας, στις 16 Δεκεμβρίου, είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με αντιπροσωπεία του κόμματος, ενώ παράλληλα μίλησε στο συνέδριό του στο Βερολίνο».

Βάσει αυτών, η ΝΔ ρωτά αν «είχε γνώση ο κ. Τσίπρας για την επίσημη θέση του "Die Linke", όπως εκφράστηκε μέσω της επικεφαλής του;  Συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνάντηση και, αν ναι, ποια ήταν η αντίδρασή του; Καταδικάζει η Κυβέρνηση τη θέση που διατύπωσε το “Die Linke” στο Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς;»

Καταλήγοντας η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση να υποθέσουμε πως το "Die Linke" ανήκει πλέον στους "ακραίους κύκλους της Ευρώπης, στους προδότες και τους ανόητους", όπως πολλάκις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει πει;».

ΠΑΣΟΚ: Οι κκ. Τσίπρας και Παπαδημούλης να καταδικάσουν όσους παίζουν με την θέση της Ελλάδας στο ευρώ

"Τι έχει να πει ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Παπαδημούλης για τις δηλώσεις του γερμανικού αδερφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, "Die Linke" που προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ;", επισημαίνει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης. 

"Εδώ και τώρα οφείλουν  να καταδικάσουν, όσους παίζουν με την θέση της Ελλάδας στο ευρώ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η σιωπή είναι συνενοχή". 

Die Linke: Eίμαστε απολύτως κατά του Grexit, προσωπικές οι απόψεις της Sahra Wagenknecht

H επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος Η Αριστερά (Die Linke), Gabi Zimmer δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τόσο το κόμμα της όσο και η ίδια προσωπικά τάσσονταν ανέκαθεν κατά του Grexit, οι δε απόψεις της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του Die Linke, Sahra Wagenknecht, είναι προσωπικές.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ προς την Gabi Zimmer αν αυτό σημαίνει ότι το Die Linke είναι υπέρ του Grexit, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής απάντησε:

«Όχι η άποψη της κ.Wagenknecht και ίσως και κάποιων άλλων αριστερών στην Ευρώπη, ότι ίσως να ήταν προτιμότερη η έξοδος από την ευρωζώνη, δεν ισχύει γενικά για το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς "Die Linke". Ήμασταν πάντοτε ενανατίον της λύσης αυτής. H άποψη αυτή είναι η προσωπική άποψη της Sahra Wagenknecht και μεμονωμένων αριστερών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η άποψη του κόμματός μας ήταν πάντοτε κατά του Grexit. Δεν συμμερίζομαι καθόλου την άποψη ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα έκανε τη ζωή των Ελλήνων πολιτών πιο εύκολη αν εισαχθεί ένα εθνικό νόμισμα.

Συμμερίζομαι βεβαίως την άποψη ότι η πολιτική της αυστηρότατης λιτότητας δεν είναι η ενδεδειγμένη και ότι απαιτείται η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την οποία αρνείται ο κ. Schaeuble. Η κατάσταση όμως σε χώρες όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία δεν επιτρέπει την έξοδο από την ευρωζώνη, διότι αυτό προϋποθέτει μια ισχυρή οικονομία. Η έξοδος από το ευρώ θα επηρέαζε ιδίως τους φτωχότερους των φτωχών σε αυτές τις χώρες, και αυτό είναι κάτι το οποίο απορρίπτουμε. Σε αυτό συμφωνώ απολύτως και με τον συμπρόεδρο του κόμματος της Αριστεράς Bernd Riexinger. Μπορεί μεν κανείς να συζητήσει γύρω από τέτοια θέματα θεωρητικά, αλλά πιστεύουμε ότι το Grexit θα ήταν η απολύτως λανθασμένη λύση για την Ελλάδα και δεν θα την πρότεινα».

G. Gysi: Grexit σημαίνει διαίρεση της Ευρώπης με ανυπολόγιστους κινδύνους

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ολοκλήρωνε το έργο του Schaeuble και τη διάσπαση της Ευρώπης με ανυπολόγιστες συνέπειες», τονίζει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και ιστορικό στέλεχος του γερμανικού Die Linke (Η Αριστερά) Gregor Gyzi.
Συγκεκριμένα ο Gregor Gyzi δήλωσε:

«Είναι ορθό ότι είναι ο ελληνικός λαός και το εκλεγμένο Κοινοβούλιο, όπως επίσης και η κυβέρνηση του, είναι αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν πώς θα αντιμετωπίσουν τη μέγγενη κυρίως του Wolfgang Schaeuble. Επί του θέματος θα ήταν προτιμότερο να είναι κανείς επιφυλακτικός με καλώς εννοούμενες συμβουλές. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ολοκλήρωνε το έργο του Schaeuble και την διάσπαση της Ευρώπης με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Και να πούμε και ότι η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα. Για αυτό και η κοινοβουλευτική ομάδα του Die Linke ήδη το φθινόπωρο του 2015 είχε σαφώς αποφασίσει ότι όλα αυτά είναι εκτός συζήτησης. Η απόφαση υφίσταται ακόμα και ισχύει.

Η Αριστερά θα αξιοποιήσει τις δυνάμεις της προκειμένου να θέσει ένα τέλος στην κυβερνητική περίοδο Merkel και την άθλια πολιτική λιτότητας με την οποία η γερμανική κυβέρνηση έριξε στην δυστυχία τη μισή Ευρώπη.

Η Γερμανία και η Ευρώπη χρειάζονται αλλαγή πολιτικής προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της οικοδόμησης αντί της κατεδάφισης.

Στην Ελλάδα πρέπει τώρα να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος εν ανάγκη και χωρίς το ΔΝΤ. Μακροπρόθεσμες ελαφρύνσεις χρέους για ολόκληρη την ευρωζώνη πρέπει να γίνουν ανυπερθέτως, ούτως ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να ξαναπάρει τη μοίρα της στα χέρια της».

Διαβάστε ακόμα:

- Δημοσκόπηση Stern: Κατά της περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα το 53% των Γερμανών