Δημιουργία Ξανά: Νομιμότητα λέγεται

Δημιουργία Ξανά: Νομιμότητα λέγεται

Την εφαρμογή του νόμου ώστε οποιαδήποτε παρανομία να μη  μένει ατιμώρητη ζητά η Δημιουργία Ξανά.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, αν η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ήταν κυβέρνηση, θα είχε δώσει εντολή –από την πρώτη μέρα– στην Αστυνομία και στις εισαγγελικές Αρχές να μην περιμένουν το "πράσινο φως" από την κυβέρνηση, για να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά να αντιμετωπίζουν την παραβατικότητα, όπως έχουν υποχρέωση, εκ του θεσμικού τους ρόλου.

«Θα καθιστούσαμε σαφές ότι, σε περίπτωση ολιγωρίας και πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων τους, θα υφίσταντο πειθαρχικές διώξεις –και οι αστυνομικοί και οι εισαγγελείς.

Άρα, η Αστυνομία θα είχε συλλάβει τους καταληψίες των σχολείων, κατά το πρώτο μισάωρο των "αγωνιστικών κινητοποιήσεων", και θα είχε προωθήσει τους μεν ενήλικες στον Εισαγγελέα, για να δικαστούν με τη διαδικασία του «αυτοφώρου», τους δε ανηλίκους στον Εισαγγελέα ανηλίκων.

Ο Εισαγγελέας θα ασκούσε δίωξη και κατά των γονέων των ανηλίκων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, στέλνοντάς τους παράλληλα των λογαριασμό των όποιων καταστροφών» προσθέτει η ανακοίνωση.

« Είναι πάρα πολύ απλό, κυρία Κεραμέως, κύριε Χρυσοχοΐδη, κύριε Μητσοτάκη. Λέγεται εφαρμογή του νόμου και είναι αυτονόητη σε κάθε κράτος δικαίου. Είναι καιρός να γίνει και στην Ελλάδα. Η αντίληψη ότι οποιαδήποτε παρανομία μπορεί να μένει ατιμώρητη, αν υποδαυλίζεται από πολιτικά κόμματα ή αν βαφτίζεται "αγωνιστική κινητοποίηση", θα πρέπει –επιτέλους– να σταματήσει σ’ αυτήν τη χώρα. Αλλιώς, ο "νόμος της ζούγκλας" είναι ήδη εδώ»  καταλήγει η ανακοίνωση.