Ενοίκια επιχειρήσεων: Δίμηνη παράταση της μείωσης 40%

Δίμηνη παράταση της μείωσης 40%

Παρατάθηκε για ακόμα δυο ακόμη μήνες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η μείωση 40% στα ενοίκια των πληττόμενων επιχειρήσεων, με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπ. Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος.

Στην απόφαση προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις για τις οποίες θα ισχύσει η μείωση και οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η Κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις, καθώς και συνολικά της δυναμικής της οικονομίας».

«Όπως είχαμε προαναγγείλει, το μέτρο της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 θα ισχύσει για  αυτές τις επιχειρήσεις, προσθέτοντας τον κλάδο της εστίασης», πρόσθεσε και καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις όπου και όταν χρειάζεται, με σκοπό να στηρίξουμε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους».

Διαβάστε ακόμα:

Γ. Γεραπετρίτης: Νέα δέσμη μέτρων από τον Σεπτέμβριο - Φοροελαφρύνσεις, μείωση εισφορών