ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα, κατασχέσεις και δυο συλλήψεις για παρεμπόριο στην Πάτρα

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα, κατασχέσεις και δυο συλλήψεις για παρεμπόριο στην Πάτρα

Πρόστιμα, κατασχέσεις και δυο συλλήψεις προέκυψαν μετά από ελέγχους για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και τον εντοπισμό απομιμητικών προϊόντων, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, διενέργησαν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και τον εντοπισμό απομιμητικών προϊόντων.

Λόγω της φύσεως των ερευνών, την ΔΙΜΕΑ και την ΕΛΑΣ συνέδραμαν και 2 εισαγγελικοί λειτουργοί.

Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκες, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 3.283 τμχ. απομιμητικών ειδών αθλητικής ένδυσης ενώ επιβλήθηκαν και τα ανάλογα πρόστιμα. Επίσης κατά την επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν και δυο συλλήψεις και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία από την ΕΛΑΣ.

Παράλληλα εντοπίστηκαν ακόμη δύο ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούσαν απομιμητικά προϊόντα για τα οποία άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων τους από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ' εφαρμογή της παρ. 1Ζ, του άρθρου 10 του Ν.4712/20 (Α'146).