Δήμαρχος Πλατανιά: Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης δείχνει σε όλο τον κόσμο το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας

Δήμαρχος Πλατανιά: Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης δείχνει σε όλο τον κόσμο το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας

«Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, όχι μόνο προάγει την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά δείχνει το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο».

Με τα λόγια αυτά ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, αναφέρεται στον συγχωριανό του, όπως λέει, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, τον 37 χρόνο καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης των Υπολογιστών του ΜΙΤ στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο μαθηματικών «Rolf Nevanlinna 2018».

« Το πατρικό σπίτι της οικογένειας του Κωνσταντίνου στις Βουκολιές βρίσκεται δίπλα στο σπίτι που και εγώ μεγάλωσα» λέει ο κ Μαλανδράκης.

«Ο πατέρας και η μητέρα του επιστήμονες και αυτοί, όπως και ο αδελφός του. Είναι μια οικογένεια με καλλιέργεια και ευγένεια» ανέφερε στη δήλωση του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Πλατανιά.

Γυρίζοντας το ρολόι του χρόνου, ο κ Μαλανδράκης θυμάται όταν ο Κωνσταντίνος είχε βρεθεί στις Βουκολιές τον Αύγουστο του 2011. Ήταν η περίοδος που είχε λύσει το γρίφο του ΝΑΣ.

 «Τότε, είχε έλθει για διακοπές στο χωριό. Ο δήμος είχε πάρει απόφαση να τον βραβεύσει για την επιστημονική του κατάρτιση και συμβολή στην επιστήμη και τη χώρα. Τον είχαμε αντιμετωπίσει ως ιδιοφυία. Θυμάμαι κάποια από τα λόγια που τότε, είχα πει για αυτόν. Έχουμε μπροστά μας μια ιδιοφυία. Αυτή η ιδιοφυία είναι «παντρεμένη» με μια έμφυτη σεμνότητα η οποία είναι απόρροια και της οικογενειακής του καταγωγής. Είναι τιμή για τον τόπο μας και τη χώρα που έχουμε τέτοιους επιστήμονες» λέει.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Μαλανδράκης: «ήδη επικοινώνησα μαζί του μέσω μηνύματος. Του έδωσα θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους όλου του δήμου και τον προσκάλεσα να έλθει το καλοκαίρι στο χωριό μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ