Δήμαρχος Πάρου: Παριανή που μένει στην Αθήνα το πρώτο κρούσμα στο νησί

Δήμαρχος Πάρου: Παριανή που μένει στην Αθήνα το πρώτο κρούσμα στο νησί

Για το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο νησί που ανακοινώθηκε χθες μίλησε ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι Παριανή που μένει και στην Αθήνα και στην Πάρο και έφερε τον ιό». Σύμφωνα με τον ίδιο η γυναίκα «είναι ασυμπτωματική», ήρθε πριν μια εβδομάδα στο νησί και έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της.

Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα 104,6» ο δήμαρχος σημείωσε πως η γυναίκα αρχικά πήγε για άλλο λόγο στο Κέντρο Υγείας, καθώς αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και τότε εντοπίστηκε το κρούσμα και γνωστοποίησε πως η ασθενής «αυτή τη στιγμή είναι στο σπίτι της και είχε έρθει την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί μας», ενώ πρόσθεσε ότι το «κέντρο υγείας και ο ΕΟΔΥ θα πράξουν τα δέοντα για την ιχνηλάτηση».

Επίσης, διέψευσε ότι υπήρχαν κρούσματα από καιρό στο νησί και διαβεβαίωσε ότι το μόνο που έχει εντοπιστεί είναι η εν λόγω κυρία και τέθηκε σε καραντίνα, ενώ παρακολουθούνται και οι συγγενείς της.

Χαρακτήρισε λογικό να υπάρχει ένα κρούσμα και υπογράμμισε ότι «αλλά σκοπός είναι να πάρουμε τα σωστά μέτρα» προστασίας, ενώ πρόσθεσε πως το νησί διαθέτει μοριακό αναλυτή και αίθουσα αρνητικής πίεσης.