Δήμαρχος Μάνδρας: Είμαστε σαν τη Δαμασκό - Τσίπρας και Δούρου πέρασαν «από έξω»

Δήμαρχος Μάνδρας: Είμαστε σαν τη Δαμασκό - Τσίπρας και Δούρου πέρασαν «από έξω»

«Είμαστε σαν τη Δαμασκό», δήλωσε η δήμαρχος της Μάνδρας Αττικής, Ιωάννα Κριεκούκη, επισημαίνοντας την απουσία τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και της Ρένας Δούρου από το εσωτερικό της πόλης αφού όπως είπε και οι δύο τους «έμειναν στην Εθνική οδό».

Σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το skai.gr, η κα Κριεκούκη ανέβασε τώρα τις προηγούμενες εκτιμήσεις της για 1.500 κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις στις 2.000. «Οι άνθρωποι είναι άστεγοι και πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα», πρόσθεσε.

Μιλώντας νωρίτερα είχε καταγγείλει την απουσία τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και της Ρένας Δούρου. «Εγώ ζήτησα να έρθουν να δουν την πόλη, δεν μπήκαν μέσα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η ίδια υπογράμμισε την ανάγκη να ξανανοίξουν τα ρέματα με μπουλντόζες, πάνω από τα ήδη κατεστραμμένα σπίτια και καταστήματα που βρίσκονται στον ρου τους. «Ήδη τα ρέματα τα γκρέμισαν όλα [σπίτια/επιχειρήσεις], τώρα πρέπει απλώς να τα καθαρίσουν».

Όπως εξήγησε, για τα ρέματα έχει αποκλειστική ευθύνη η περιφέρεια: «Τα ρέματα δεν μπορώ να τα ανοίξω. Είναι καθαρά ευθύνη της περιφέρειας, βάσει νόμου δεν έχω δικαίωμα», είπε.

Η δήμαρχος έκανε λόγο για ολική καταστροφή των καταστημάτων που στεγάζονταν σε ισόγειους χώρους.

Για επιστρέψει στην κανονικότητα η ζωή στην περιοχή θα χρειαστεί πολύς καιρός αφού όπως είπε η κα Κριεκούκη, σε επίπεδο υποδομών της πόλης «έχουν ξηλωθεί τα πάντα».

Οι αρμόδιες αρχές εξακολουθούν να καταγράφουν τις ζημιές, αλλά η δουλειά τους δυσχεραίνεται από τις βροχοπτώσεις.