Δήμαρχος Κυθήρων: Μην έρχεστε στο νησί

Δήμαρχος Κυθήρων: Μην έρχεστε στο νησί

Την μείωση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων προς τα Κύθηρα ζητά ο Δήμαρχος του νησιού Στράτος Χαρχαλάκης από την Κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσουν να το επισκέπτονται οι «απείθαρχοι» Έλληνες παρά τα μέτρα και τις προειδοποιήσεις του ΕΟΔΥ.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων με ανάρτησή του επισημαίνει ότι δεν είναι περίοδος διακοπών και αφού επισημαίνει την απειθαρχία που δείχνουν πολλοί Έλληνες ως προς τις προειδοποιήσεις των αρμοδίων αρχών τονίζει ότι στην περίπτωση σοβαρών κρουσμάτων θα πρέπει να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός των αεροδιακομιδών, επιβαρύνοντας το ήδη βεβαρημένο υπέρμετρα σύστημα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Στην ανάρτησή του ο κ. Χαρχαλάκης επισημαίνει:

«Ζητήσαμε να ΜΗΝ έρχονται στα Κύθηρα συμπατριώτες μας από την Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδας εάν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Το ζητάει για τα νησιά και ο ΕΟΔΥ που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς σε περίπτωση σοβαρών περιστατικών θα χρειαστούν αεροδιακομιδές. Εμείς τα λέμε εμείς τα ακούμε. Η ελληνική απειθαρχία στο μεγαλείο της. ΔΕΝ είναι περίοδος διακοπών ούτε κοινωνικών συναναστροφών, ούτε ευκαιρία για να πάμε έξω να πιούμε καφέ με τους φίλους μας.

Αναγκάζομαι να ζητήσω εγγράφως από την Κυβέρνηση την μείωση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων στο ήμισυ τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα. Μόνο έτσι καταλαβαίνει τελικά ο Έλληνας... ο πιο απείθαρχος και τσάμπα μάγκας λαός στον κόσμο... Ντροπή μας!»