Δήμαρχος Καλύμνου: Πάνω από 80 τα κρούσματα – Είχαμε αρνητές του ιού και κόσμο σε εκκλησίες

Δήμαρχος Καλύμνου: Πάνω από 80 τα κρούσματα – Είχαμε αρνητές του ιού και κόσμο σε εκκλησίες

Στην ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κάλυμνο, όπου υπάρχουν τουλάχιστον 80 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού αναφέρθηκε ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Διακομιχάλης, τονίζοντας ότι τα περισσότερα από αυτά είχαν σχέση με αρνητές του ιού αλλά και κόσμο που πήγαινε στην εκκλησία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, ο δήμαρχος σημείωσε πως το θετικό είναι πως έχουν εντοπιστεί οι 4-5 πυρήνες από τους οποίους προήλθαν τα κρούσματα και βρίσκονται όλοι σε καραντίνα.

Σχετικά με τις αιτίες των δεκάδων κρουσμάτων, ο κ. Διακομιχάλης επισήμανε ότι στο νησί υπάρχουν πολλοί αρνητές του ιού που δεν εφάρμοζαν τα μέτρα. Πρόσθεσε ότι τα Χριστούγεννα σε ορισμένες εκκλησίες γιορτάστηκαν με πολύ μεγάλη παρουσία κόσμου, ενώ πολλές γειτονιές γιόρτασαν μαζικά.

«Δυστυχώς υπήρχαν πολλοί αρνητές στο νησί που δεν εφάρμοζαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Τα Χριστούγεννα εδώ γιορτάστηκαν τουλάχιστον στο κομμάτι των εκκλησιών με πολύ μεγάλες παρουσίες, κόσμο. Δυστυχώς. Από την άλλη μεριά υπήρχαν συνωστισμοί και συγχρωτισμοί σε κάποιες περιοχές που ελέγχθηκαν πλημμελώς παρά τις εκκλήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού.

«Στην Κάλυμνο λειτουργούν κάποιες περιοχές με παραδοσιακό τρόπο, το ένα νοικοκυριό μπορεί να μεταφερθεί στο άλλο, δεν είναι θέμα αρραβώνων» επισήμανε.