7ος χρόνος, ημέρα 2222η
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021

Δήμαρχος Αλίμου: «Διευθυντής σχολικής μονάδας κρατούσε κλειστή τη θέρμανση»

Δήμαρχος Αλίμου: «Διευθυντής σχολικής μονάδας κρατούσε κλειστή τη θέρμανση»
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Σε ανάρτηση που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, αναφέρει πως σε σχολική μονάδα της περιοχής τα παιδιά έκαναν μάθημα στο κρύο καθώς, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ο διευθυντής του σχολείου δεν ασχολείτο με το συγκεκριμένο θέμα επειδή το θεωρούσε «προσβλητικό» και «μειωτικό» για τα καθήκοντά του.

Στην ίδια ανάρτηση ο δήμαρχος Αλίμου υποστηρίζει ότι διαπιστώνοντας την κατάσταση, ο Δήμος παρενέβη και άναψε τη θέρμανση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης έχει έρθει σε επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου και τον δήμαρχο της περιοχής.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Αλίμου αναφέρει τα εξής:

«Εδώ και μία εβδομάδα, Διευθυντής σχολικής μονάδας στον Άλιμο κρατούσε κλειστή την θέρμανση στο σχολείο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο κρύο και να ταλαιπωρούνται.

Γιατί; Επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι "προσβλητικό" και "μειωτικό" για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του Σχολείου! Δεν προβλέπεται, λέει, στα καθήκοντά τους...

Δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα. Το ακούσαμε, όμως, δυστυχώς και αυτό...

Διαπιστώνοντας σήμερα ποιά είναι η κατάσταση, ο Δήμος μας παρενέβη, άναψε την θέρμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές.

Θα έχουμε, επίσης, τον νου μας, για να μην ξαναπαγώσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί, αφού ο επικεφαλής του Σχολείου αρνείται να ασχοληθεί με τέτοια "υποτιμητικά" για το κύρος του ζητήματα.

Αντί για πολλά άλλα, και πέρα από τις ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν, δύο μόνο λέξεις μου έρχονται στον νου και ας τις ακούσουν καλά οι αρμόδιοι: ΝΤΡΟΠΗ!! και ΚΑΤΑΝΤΙΑ....»