7ος χρόνος, ημέρα 2225η
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021

Δίκτυο: Υβριδικό συνέδριο «Ελλάδα, Λατινική Αμερική - Παράλληλες μνήμες και προοπτικές για το μέλλον»

Δίκτυο: Υβριδικό συνέδριο «Ελλάδα, Λατινική Αμερική - Παράλληλες μνήμες και προοπτικές για το μέλλον»

Διακόσια χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης και του αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας το ΔΙΚΤΥΟ συμμετέχει στις εκδηλώσεις αυτής της ιδιαίτερης σημαντικής - συμβολικής χρονιάς με ένα συνέδριο με τίτλο: « Ελλάδα - Λατινική Αμερική - Παράλληλες μνήμες και προοπτικές για το μέλλον. Οι επαναστάσεις του 19ου αιώνα και τα επιτεύγματα του σήμερα». Επτά χώρες της Λατινικής Αμερικής απέκτησαν την εθνική τους ανεξαρτησία το 1821.

Η διάδοση του φιλελευθερισμού και η ανάδυση των εθνικών ιδεών στις αρχές του 19ου αιώνα οδήγησαν σε επαναστάσεις τόσο στην Ελλάδα κατά του Οθωμανικού ζυγού, όσο και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής κατά της ισπανικής και πορτογαλικής αποικιακής κυριαρχίας και στην ίδρυση, στη συνέχεια, ανεξάρτητων κρατών.

Η αρχή έγινε το 1810 στο Μεξικό και διήρκεσε μέχρι το 1825, όταν η Βολιβία και η Ουρουγουάη απελευθερώθηκαν από την ισπανική αποικιοκρατία. Το 1821 υπήρξε η πιο σημαντική χρονιά για την εθνική ανεξαρτησία των χωρών της περιοχής, όταν επτά χώρες απέκτησαν την εθνική τους ανεξαρτησία: Κόστα Ρίκα, Δομινικανή Δημοκρατία, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νικαράγουα, Παναμάς και Περού, ενώ η Βραζιλία, πρώην πορτογαλική αποικία, έγινε ανεξάρτητο κράτος με αναίμακτο τρόπο το 1820.

Οι πρέσβεις των χωρών GRULAC στην Αθήνα και το ΔΙΚΤΥΟ σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών διοργανώνουν υβριδικό συνέδριο την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 στις 5 μμ. με τίτλο: “Ελλάδα - Λατινική Αμερική: Παράλληλες μνήμες και προοπτικές για το μέλλον".

Για να παρακολουθήσετε το συνέδριο, κάντε εγγραφή εδώ Register online here

Το συνέδριο θα μεταδοθεί live από το youtube του ΔΙΚΤΥΟΥ αλλά και από την σελίδα στο Facebook.