Δικηγόρος των «8» Τούρκων: Η επικήρυξή τους συνιστά πρόκληση

Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2019, 09:37
-A +A
Δικηγόρος των «8» Τούρκων: Η επικήρυξή τους συνιστά πρόκληση

Άσκηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απαγόρευση της επαναπροώθησης των οχτώ Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα εξετάζει η υπεράσπιση στο ενδεχόμενο που η κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις της Άγκυρας. «Βλέπω  πραγματικά απίθανο αυτό το ενδεχόμενο της παραβίασης της απόφασης του Αρείου Πάγου» σημείωσε πάντως στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος τους Χρίστος Μυλωνόπουλος. 

Ο κ. Μυλωνόπουλος δήλωσε η επικήρυξή τους συνιστά πρόκληση για τη διεθνή νομιμότητα και την ελληνική κυριαρχική εξουσία. «Η Τουρκία ζητεί από την έλληνα πρωθυπουργό να παραβιάσει θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού πολιτεύματος και να παρακάμψει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου… (Η επικήρυξη) θυμίζει φετφά του αγιατολάχ κατά του συγγραφέα των σατανικών στίχων Σαλμάν Ρούσντι» σχολίασε.

Η Τουρκία, πρόσθεσε ο συνήγορος των «οχτώ», ζητεί να περιφρονηθεί πλέον η νομιμότητα, και να επιδιωχθεί η περιέλευση των οχτώ  αξιωματικών με άλλο τρόπο.  

Έκανε επίσης λόγο «πολιτιστικό αταβισμό και παλινόρθωση σε εποχές βίας και αυθαιρεσίας». «Διακαής επιδίωξη και θέμα γοήτρου να δικάσει τους οχτώ η Τουρκία, το ίδιο έκανε και με τον Οτσαλάν». «Η ΕΛΑΣ εφόσον επιτελεί τα καθήκοντα της δεν θα υπάρξει άσχημη εξέλιξη» επισήμανε. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 26/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα