Δικηγόρο με εμπειρία σε αποστολές στο… διάστημα ψάχνει ο ΕΛΔΟ

Δικηγόρο με εμπειρία σε αποστολές στο… διάστημα ψάχνει ο ΕΛΔΟ

Μπορεί ο Σταμάτης Κριμιζής για την κυβέρνηση να μην ήταν… συμβατός, για την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, όμως ο νέος νομικός σύμβουλος του ΕΛΔΟ θα πρέπει -σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη- να διαθέτει προσόντα που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ποια είναι αυτά; Εκτός φυσικά από τα απαραίτητα πτυχία νομικής, μεταπτυχιακά, κλπ, θα πρέπει να έχει συμμετάσχει σε 2 τουλάχιστον πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές για τουλάχιστον 2 έτη  ή σε 1 πιστοποιημένη  διαστημική αποστολή για  τουλάχιστον 3 έτη!

Το παράδοξο, μάλιστα, είναι ότι το συγκεκριμένο προσόν «κοστολογείται» μόνο με 10 μόρια, την ώρα που η συνέντευξη μπορεί να δώσει στον εκάστοτε υποψήφιος έως και 40 μόρια. Με λίγα λόγια, ο υποψήφιος εξαρτάται πλήρως από τη συνέντευξη που θα ληφθεί από κάποιον ενδεχομένως με λιγότερα προσόντα, παρά το γεγονός ότι τέτοιο βιογραφικό διαθέτουν ελάχιστοι στον κόσμο, και δη δικηγόροι- κοσμοναύτες!

Σε κάθε περίπτωση, όπως ενημερώνει η σχετική προκήρυξη η θέση είναι πλήρους απασχόλησης και σύμφωνα με την περιγραφή της «Ο/Η  ειδικός/ή  επιστήμων  που  πρόκειται  να  στελεχώσει  τον  Ελληνικό  Διαστημικό  Οργανισμό (ΕΛΔΟ), θα είναι  υπεύθυνος/η για την νομική  υποστήριξη των θεμάτων  διαστήματος  του οργανισμού. 

Θα πρέπει να  διαθέτει εξειδίκευση στον  τομέα του δικαίου του  διαστήματος και  να  έχει  αποδεδειγμένη  εμπειρία  τουλάχιστον  πέντε  (5)  ετών  στη  σύνταξη  συμβάσεων,  γνωμοδοτήσεων, ενημερωτικών  σημειωμάτων, σχεδίων  κανονισμών/αποφάσεων με  αντικείμενο  τους  τομείς  του  δικαίου  του  διαστήματος,  διαπραγματεύσεων  συμβάσεων  συνεργασίας  με  φορείς από το χώρο του  Διαστήματος. Παράλληλα θα  πρέπει να δύναται να παράσχει  εν γένει  νομική  κάλυψη  σε  ζητήματα  που  τίθενται  από  τη  Διοίκηση  της  Εταιρείας  ή  το  Διοικητικό  Συμβούλιο και άπτονται του  ειδικού γνωστικού  αντικειμένου ανωτέρω».

Όσοι, πάντως, διαθέτουν τα συγκεκριμένα προσόντα έχουν χρόνο να υποβάλλουν το βιογραφικό τους, αφού η καταληκτική ημερομηνία είναι η 14η Σεπτεμβρίου.   

Η περιγραφή της θέσης στην προκήρυξη είναι διαθέσιμη εδώ.