Δίκη «μαφίας των φυλακών»: Διαταγή για μεταγωγή του δικηγόρου στο Εφετείο

Δίκη «μαφίας των φυλακών»: Διαταγή για μεταγωγή του δικηγόρου στο Εφετείο

Τη μεταγωγή στο δικαστήριο του προσφάτως προφυλακισμένου 65χρονου δικηγόρου που εμπλέκεται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού, διέταξε σήμερα η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου ξεκινά σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του με ηθικό αυτουργό τον 39χρονο επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο.

Ο δικηγόρος κλήθηκε να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, ωστόσο, αρνήθηκε να παραστεί, πρόθεση την οποία γνωστοποίησε στο δικαστήριο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος είπε ότι ο προφυλακισμένος δικηγόρος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ζητεί την αναβολή της δίκης. Παράλληλα, αναγνώστηκε δήλωση του κρατούμενου στην οποία ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι θα τον εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Η υπεράσπιση Φλώρου εξέφρασε αντιρρήσεις για την αναβολή της δίκης, ενώ ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος προσήλθε στο δικαστήριο δηλώνοντας ότι έχει παραιτηθεί από την εκπροσώπηση του μέχρι χθες εντολέα του, 65χρονου δικηγόρου. Ο κ. Παναγόπουλος διευκρίνισε ότι δεν ήρθε σε επαφή με τον κατηγορούμενο δικηγόρο, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητεί στη συνέχεια, φανερά εκνευρισμένη, να ενημερωθεί με φαξ από τον Κορυδαλλό σχετικά με τις προθέσεις του κατηγορούμενου δικηγόρου, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διατάξει τη μεταγωγή του ενώπιον του δικαστηρίου από τις φυλακές «για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση».

Τελικά, κατόπιν αναμονής της έδρας και μη αποστολής φαξ από τις φυλακές, η πρόεδρος πραγματοποίησε την προειδοποίησή της και διέταξε τη μεταγωγή του κρατουμένου από το Κορυδαλλό στο Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση εκτός από τον Αριστείδη Φλώρο είναι και οι δύο Αλβανοί, ο ένας εκ των οποίων δολοφονήθηκε μέσα στις φυλακές και ο άλλος είναι ο φερόμενος ως αρχηγός της «μαφίας των φυλακών», ο οποίος κατηγορείται και για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του δικηγόρου τον Νοέμβριο 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, αλλά και για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ