Δίκη Χρυσής Αυγής: Το ΠΑΜΕ μας επιτέθηκε, είπε ο «πυρηνάρχης» του Περάματος

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, 16:07
-A +A
Δίκη Χρυσής Αυγής: Το ΠΑΜΕ μας επιτέθηκε, είπε ο «πυρηνάρχης» του Περάματος

Στα θύματα της δικογραφίας, αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ, απέδωσε όλη την ευθύνη για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής το 2013 έξω από πύλης της Ζώνης, κατά την απολογία του ο θεωρούμενος ως πυρηνάρχης Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής.

Ο κ. Πανταζής, κατηγορούμενος και στην υπόθεση της επίθεσης κατά των Αιγυπτίων ψαράδων, υποστήριξε, απολογούμενος στη δίκης της Χρυσής Αυγής, πως όσα έγιναν το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2013 κατά την επίθεση «τάγματος εφόδου», σύμφωνα τη δικογραφία, σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ ήταν αποκλειστική ευθύνη των θυμάτων.

Ο κατηγορούμενος, που αρνείται ότι ήταν επικεφαλής της Τοπικής Περάματος, είπε και αυτός ότι τυχαία συναντήθηκαν με την ομάδα των αφισοκολλητών, ενώ επρόκειτο και οι ίδιοι να κάνουν αντίστοιχη δράση και πως είδε την πλευρά του ΠΑΜΕ να βγαίνει από αυτοκίνητα με κράνη και κοντάρια. Για τον εαυτό του, ο κ. Πανταζής κράτησε ρόλο «ειρηνοποιού», όπως και οι συγκατηγορούμενοί του, που απολογήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, λέγοντας πως βγήκε μπροστά και λέγοντας το όνομά του, τους είπε να ηρεμήσουν. Ο κατηγορούμενος τόνισε πως ουδείς από την πλευρά της Χρυσής Αυγής δεν είχε επιθετική διάθεση, ούτε κοντάρια, ούτε καν ομάδα δεν ήταν, όπως τόνισε, και ανέφερε πως μαζί τους είχαν «γιαγιάδες και παιδιά».

Μάλιστα, όπως είπε, όταν η ένταση ανέβηκε και είδε πως χτύπησαν έναν δικό τους, εκείνος έφυγε, προκαλώντας το σχόλιο της προέδρου που του είπε: «Δηλαδή, αφήσατε πίσω σας γυναίκες και παιδιά και φύγατε;».

Κατά τον κατηγορούμενο, κανένα από τα μηνύματα τού τότε βουλευτή Ιωάννη Λαγού, στους επίμαχους χρόνους πριν και μετά την επίθεση, που αναφέρεται στον «Τάσο» δεν αφορά το πρόσωπό του. Όπως είπε, δεν γνωρίζει σε ποιόν αναφέρεται ο νυν ευρωβουλευτής, ενώ για μηνύματα όπου αναφέρεται «δεν στεναχωριέται η Πανταζάρα» κ.ά. ο κατηγορούμενος «δεν έδωσε πειστική απάντηση για την εμπλοκή του δικού του ονόματος».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αποστόλου, εμφανίστηκε ως απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, αρνούμενος την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που του αποδίδει το κατηγορητήριο.

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, επιχείρησε να αποδομήσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής από τα οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, προκύπτει ο κομβικός ρόλος που είχε στην οργάνωση λέγοντας: «Ήταν όλα ψέματα, ήταν μια ανοησία... Το έκανα για να δειχτώ, ήταν όλα ψέματα». «Τα έχετε όλα συγκεχυμένα στο μυαλό σας» σχολίασε η πρόεδρος με τον κατηγορούμενο να απαντά: «Έκανα ένα λάθος με τον εαυτό μου».

 

Ο 31χρονος αρνήθηκε ότι γνωρίζει συγκατηγορουμένους του οι οποίοι φέρονται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση ενώ αναφερόμενος στον Γιώργο Ρουπακιά είπε ότι τον γνώριζε πριν την ένταξη του τελευταίου στη Χρυσή Αυγή.

«Όταν λέτε στην πρώην σύζυγό σας να καθαρίσει το σπίτι από φωτογραφίες του Χίτλερ, πτυσσόμενα μαχαίρια, δυναμίτες, γιατί τα είπατε;», ρωτήθηκε ο κατηγορούμενος από την έδρα για να απαντήσει: «Τα είπα, αλλά δεν υπήρχε τίποτα».

Επιπλέον, αρνήθηκε ότι ο Παύλος Φύσσα ήταν στοχοποιημένος, γεγονός που αναφέρει σε συνομιλίες του.

Πρόεδρος: Λέτε ότι τον έψαχναν, ότι είχαν πάει 30 φορές στο Ρεσάλτο γι’ αυτόν.

Κατηγορούμενος: Δεν ισχύει αυτό, δεν προκύπτει από κάπου.

Πρόεδρος: Έχετε κάποιο θέμα;

Κατηγορούμενος: Όχι

Πρόεδρος: Όταν είπατε ότι ο Ρουπακιάς έκανε ένα καλό για το κόμμα, τι εννοούσατε;

Κατηγορούμενος:........

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο 31χρονος παραδέχτηκε πως έχει στο σώμα του τατουάζ μαιάνδρους, αρνούμενος, ωστόσο, ότι πρόκειται για σβάστικες.

Η δίκη συνεχίζεται.

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα