Δικαστική έρευνα για τον κορονοϊό - Στο επίκεντρο θρησκευτική αίρεση
Ν. Κορέα

Δικαστική έρευνα για τον κορονοϊό - Στο επίκεντρο θρησκευτική αίρεση

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ζήτησε χθες τη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας εις βάρος μιας θρησκευτικής αίρεσης η οποία αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση του ιού.

Έτσι λοιπόν, η γενική εισαγγελία της Σεούλ εξετάζει το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη στην χριστιανική αίρεση για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της Σεούλ πάνω από 4,000 περιπτώσεις συνδέονται με την αίρεση Σινσεοζι μια χριστιανική αίρεση της οποίας ο ιδρυτής Λι Μαν- χε αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σεούλ,  ο ιδρυτής της αίρεσης σε ομιλίες του προς τους πιστούς ζήτησε να μην τηρούνται τα μέτρα και οι κανόνες τους οποίους επιβάλει η κυβέρνηση της χώρας επικαλούμενος "την βοήθεια από τις ανώτερες δυνάμεις".

Η Νότια Κορέα είναι, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την covid-19 εκτός Κίνας, γνωρίζει τις τελευταίες ημέρες ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων, εν μέρει εξαιτίας μιας εντατικής εκστρατείας εντοπισμού.

Δεκάδες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί στη χώρα και περισσότερες από 70 χώρες έχουν επιβάλει περιορισμούς στα ταξίδια προς τη Νότιας Κορέα.

Σχεδόν το 90% των νέων κρουσμάτων εντοπίζονται στην Ντέγκου, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, και στη γειτονική επαρχία Βόρειο Γκιεονγκσάνγκ, διευκρίνισε το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).