Διευθυντής ΠΟΥ στην Ευρώπη: «Δεν υπάρχει λόγος πανικού»

Διευθυντής ΠΟΥ στην Ευρώπη: «Δεν υπάρχει λόγος πανικού»

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε, μιλώντας σχετικά με την επιδημία του νέου κορονοϊού, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού μεταξύ των πολιτών, επισημαίνοντας πως τέσσερις στους πέντε ανθρώπους π[ου νοσούν από τον COVID-19 εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και αναρρώνουν.

Πιο αναλυτικά, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ και αρμόδιος για την περιοχή της Ευρώπης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Ρώμη, σημείωσε πως «αν και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 80.000, δεν υπάρχει λόγος πανικού».

Στη συνέχεια, ο κ. Κλούγκε ανέφερε πως «προς το παρόν δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τον νέο κορονοϊό», ωστόσο υπογράμμισε πως το ποσοστό θνησιμότητας είναι περίπου 2%, ενώ στην Κίνα -η οποία έχει το 96,5% των κρουσμάτων παγκοσμίως- έχει πέσει κάτω από το 1%.

«Να έχετε υπόψιν ότι τέσσερις στους πέντε ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα και αναρρώνουν», υπογράμμισε ο Κλούγκε, ενώ τέλος τόνισε πως η συνεργασία αντίδρασης στον νέο κορονοϊό θα αυξηθεί ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλες οι περιοχές της Ιταλίας είναι εξίσου προετοιμασμένες μετά την αύξηση των κρουσμάτων στο βόρειο τμήμα της χώρας.

AP Photo/Manu Fernandez