Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Είμαστε στα όρια της κατάρρευσης -  «Γίνεται πόλεμος»

Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Είμαστε στα όρια της κατάρρευσης - «Γίνεται πόλεμος»

Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης από τις μαζικές προσελεύσεις ασθενών με κορονοϊό περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα ο διευθυντής της β´ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου  «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε στα όρια της κατάρρευσης» και επισήμανε πως «γίνεται πόλεμος» καθώς χθες το νοσοκομείο είχε μόνο μια κενή κλίνη στη ΜΕΘ.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο κ. Καπραβέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ακόμη και αίθουσες ανάνηψης για τους ασθενείς που συρρέουν κάθε ώρα στα νοσοκομεία της πόλης με σοβαρές επιπλοκές από τον COVID19» και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν, εκφράζοντας παράλληλα και την ανησυχία του ότι ενδεχομένως να δούμε παρόμοιες εικόνες και στην Αττική.

Υπογράμμισε, ότι η νόσος δεν επηρεάζει μόνο τις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και τις μικρότερες αφήνοντας βαριές επιπλοκές στο σώμα μας. «Δεν κάνει διάκριση ο ιός, δεν ξέρουμε πώς και αν ένας 25 χρόνος θα νοσήσει βαριά», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε επίσης ότι έχουν σταματήσει τα χειρουργεία διότι χρησιμοποιούνται αίθουσες για νοσηλεία και μίλησε για έναν ασθενή του 35 ετών, ο οποίος μόλις χθες μετά από νοσηλεία εβδομάδων αποσωληνώθηκε και πλέον, νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ και να τίθενται σε απομόνωση όσοι βρίσκονται θετικοί σημείωσε ο κ. Καπραβέλος.

Παράλληλα, για το προσωπικό στα νοσοκομεία και αν θα βοηθήσουν εθελοντές, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς χρειάζεται εκπαίδευση. Πρότεινε μάλιστα, να γίνουν προσλήψεις των επικουρικών που έχουν ήδη εκπαιδευτεί και γνωρίζουν πως να σώσουν ζωές.