Διευκρινήσεις T. Θεοδωρικάκου προς ΚΙΣΕ

Διευκρινήσεις T. Θεοδωρικάκου προς ΚΙΣΕ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) για τις διευκρινίσεις του υπ. Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος προ ημερών, σχολιάζοντας τη στάση των πολιτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε δηλώσει ότι «όλοι οι Έλληνες πιστοί στη θρησκεία μας καταφέραμε να τα βγάλουμε πέρα σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση».

Ο υπουργός μετά από επικοινωνία του με τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ, τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση «διαχωρισμού ή αποκλεισμού» των πιστών άλλων θρησκειών από την εθνική προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας που έπληξε τη χώρα μας και ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες μετέχουν αυτής της προσπάθειας ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας. 

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη ανακοίνωση του ΚΙΣΕ, στην οποία εξέφραζε την αντίδραση του για τις δηλώσεις του υπουργού σχετικά με τη στάση που τήρησαν οι Ελληνες κατά το κρίσιμο προηγούμενο διάστημα. «Δηλαδή, οι Έλληνες πιστοί σε άλλη θρησκεία δεν συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας που έπληξε τη χώρα μας και τον κόσμο όλο; Ή μήπως, για τον κύριο Yπουργό, οι πιστοί άλλου θρησκεύματος δεν είναι και τόσο «Έλληνες», όσο οι συμπολίτες μας Χριστιανοί Ορθόδοξοι;», ανέφερε στην πρώτη του ανακοίνωση το ΚΙΣΕ.