Διευκρινίσεις Ε. Τουλουπάκη μετά το ρεπορτάζ για το ακίνητο στην Ακρόπολη

Διευκρινίσεις Ε. Τουλουπάκη μετά το ρεπορτάζ για το ακίνητο στην Ακρόπολη

Διευκρινίσεις στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ έδωσε η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, μετά από μια σειρά από ερωτήματα  που έθεσε με χθεσινό ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμος αναφορικά με ακίνητο που έχει αγοραστεί από την ίδια  στην περιοχή της Ακρόπολης έναντι τιμήματος 280.000 ευρώ.

Δεν υφίσταται «κανένα ζήτημα φοροδιαφυγής ούτε και αδιαφάνειας σε ό,τι με αφορά» δήλωσε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας διαφθοράς  για το ακίνητο που απέκτησε το 2008, στην περιοχή της Ακρόπολης.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι για το εν λόγω ακίνητο καταβλήθηκε το σύνολο της πραγματικής του αξίας και του συμφωνηθέντος τιμήματος με τον πωλητή, χωρίς ωστόσο να το προσδιορίζει.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η κ. Τουλουπάκη δεν απάντησε για ποιο λόγο στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του διαμερίσματος το τίμημα είναι 280.000 ευρώ – που ήταν η αντικειμενική αξία – όμως στη συνέχεια από δεδομένα της Εφορίας προέκυψε ότι το πραγματικό τίμημα ήταν 530.000 ευρώ.

Ακόμη, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για ποιο λόγο εμφανίζεται να έχει εγγραφεί και υποθήκη έναντι 746.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη διευκρινιστική δήλωση της εισαγγελέως η ίδια δεν εμπλέκεται σε φοροδιαφυγή, καθώς δεν απέκρυψε οποιαδήποτε υποχρέωση.

Από την έρευνα του ΣΚΑΪ είναι σαφές πως η ίδια η εισαγγελέας δεν εμπλέκεται σε φοροδιαφυγή, καθώς δεν απέκρυψε οποιαδήποτε υποχρέωση.

Ωστόσο, από τους ελέγχους των εφοριακών προκύπτει πως οι πωλητές του διαμερίσματος οπωσδήποτε δεν κατέβαλαν φόρους, ενώ παράλληλα φαίνεται πως λειτουργούσαν ως φυσικά πρόσωπα κι όχι ως νομικό πρόσωπο που έχει στόχο το κέρδος, όπως θα όφειλαν κανονικά.

Σημειώνεται ότι η κ. Τουλουπάκη απέστειλε εξώδικο στον ΣΚΑΪ, ζητώντας «άμεση επανόρθωση» του «απολύτως αναληθούς και άκρως συκοφαντικού» ρεπορτάζ αναφορικά με την οικία της και το ακριβές φορολογικό καθεστώς απόκτησης του ακινήτου.

Παράλληλα, στο εξώδικο η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει πως το μοναδικό ακίνητο που κατέχει είναι ένα ενυπόθηκο διαμέρισμα στο Κουκάκι για το οποίο δήλωσε το πλήρες τίμημα αγοράς του τόσο στη φορολογική της δήλωση όσο και στη δήλωση Πόθεν Έσχες.