Διεθνή ΜΜΕ: Ήττα για τον Τσίπρα, δύσκολο να παραμείνει στο παιχνίδι

Διεθνή ΜΜΕ: Ήττα για τον Τσίπρα, δύσκολο να παραμείνει στο παιχνίδι

Την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την προκήρυξη εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζουν ΜΜΕ απ'' όλο τον κόσμο, κάνοντας λόγο για ευρεία νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η Ελλάδα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές αφού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέστη μια συντριπτική ήττα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», αναφέρει τo Bloomberg και συνεχίζει: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει ότι είναι ο απόλυτος πολιτικός επιζών ωστόσο θα είναι δύσκολο να παραμείνει στο παιχνίδι μετά από μία τέτοια ήττα».

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές» γράφει το France 24.

«Το κόμμα του Τσίπρα ηττήθηκε στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός παραδόθηκε: "Πρόωρες εκλογές"» είναι ο τίτλος που επιλέγει η ιταλική La Stampa η οποία κάνει λόγο για «πολιτικό σεισμό» στην Ελλάδα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Κυριακής.

Tο Politico κατατάσσει τον Αλέξη Τσίπρα στους ηττημένους των εκλογών καθώς τη δική του φωτογραφία επιλέγει η ιστοσελίδα για να συνοδεύσει το δεύτερο μισό του θέματος με τίτλο «Ευρωπαϊκές εκλογές: Νικητές και ηττημένοι».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών μετά την ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές, γράφει το Associated Press. Ο Τσίπρας δήλωσε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν ανάλογο των προσδοκιών. «Δεν θα το αγνοήσω, ούτε θα εγκαταλείψω», τόνισε. Ο πρωθυπουργός πίστωσε στην κυβέρνησή του την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα λιτότητας και δήλωσε πως η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι επιστροφή «στο σκοτάδι της λιτότητας, της κρίσης, στους ολιγάρχες και το ΔΝΤ». Η θητεία της κυβέρνησης λήγει τον Οκτώβριο και πριν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού στελέχη του κόμματος επέμεναν ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τότε.

Associated Press

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκήρυξε αιφνίδια πρόωρες εθνικές εκλογές χθες το βράδυ μετά τη βαριά ήττα που υπέστη το κόμμα του στις Ευρωεκλογές, γράφει στο Wall Street Journal. Το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προβλέπεται να κερδίσει με 33,3%, σύμφωνα με τα πρωινά αποτελέσματα, αφήνοντας πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ με 23,9% και αναδεικνύεται σε ισχυρό φαβορί για τις εθνικές εκλογές.

Wall Street Journal

O Ελληνας πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας ανακοινώνει πρόωρες εκλογές μετά τις απώλειες στις ευρωεκλογές, γράφει ο βρετανικός Independent. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δηλώνει πως ''''είναι προφανές ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους σε αυτήν την κυβέρνηση'''' και κάλεσε τον κ.Τσίπρα σε παραίτηση χθες.

Independent

H Νέα Δημοκρατία επικράτησε στην Ελλάδα ,αλλά ο περιθωριακός μέχρι το 2012 Σύριζα αντιστάθηκε και αυτό αποδεικνύει και τη δυνατότητά του να ανασυγκροτηθεί, εκτιμά η γαλλική Liberation.

Liberation

Μεγάλη απογοήτευση για το κόμμα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, γράφει η γαλλική Le Figaro. Οι ευρωεκλογές αποτελούσαν τεστ πριν από τις βουλευτικές εκλογές, του ερχόμενου φθινοπώρου, αλλά το αριστερό κόμμα τιμωρήθηκε βαριά από το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Le Figaro